Tutireceptek.hu fejléc

Konyakos kacsasült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa
1 fej vöröshagyma
10 dkg húsos szalonna
5 dkg liszt
2 dl vörösbor
½ dl konyak
15 dkg kacsamáj
5 dkg vaj
1 dl olaj
1 csokor petrezselyem
2 babérlevél
kakukkfű, só

Elkészítés:
Tedd be a kacsát sülni a sütőbe. Pirítsd meg egy kevés olajban a kacsa aprólékát, a negyedekre vágott hagymát és a kockákra vágott szalonnát. Szórd meg a liszttel, öntsd fel a vörösborral, egy kevés vízzel és a konyakkal. Ízesítsd petrezselyemmel, babérlevéllel, kakukkfűvel és sóval, forrald fel, és főzd 30-35 percig nagy lángon, majd szűrd le. A kacsa máját pirítsd meg egy kevés vajon, majd törd át, és keverd a leszűrt mártásba. A közben ropogósra sült kacsa zsírját is keverd a mártásba. Tálaláskor darabold fel a kacsát, és a mártással leöntve, burgonyapürével, vagy krokettel tálald.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Konyakos őszibarack » Konyakos narancsturmix » Konyakos meggy nyersen » Konyakos-likőrös melegítő
» Konyakos csokoládékrém » Bécsi kacsasült » Konyakos koktél » Konyakos diplomatapuding
» .Kacsasült almával » Sovány kacsasült » Konyakos eper » Konyakos almatorta
» Kacsasült szőlővel » Boros kacsasült » Konyakos meggy » Fahéjas-konyakos almacsók


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.