Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kávés krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához

10 db tojássárgája
8 ek cukor
20 ml rumaroma (vagy brandy aroma)
100 g margarin
1 csomag sütőpor
8 evőkanál rétesliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek instant kávé
1 csipet só

A krémhez

5 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
1.2 dl víz
15 ek cukor
20 ml rumaroma (vagy brandy aroma)
2 ek instant kávé
10 db tojásfehérje

A tetejére

2 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
Feltörjük a tojásokat, külön szedjük a fehérjét a sárgájától.
A sárgákból robotgéppel habot keverünk a 8 ek cukorral fehéredésig. Majd az aromát és az olvasztott margarint is hozzáadjuk.
A száraz anyagokat is összekeverjük, a 8 ek réteslisztet a kakaóporral, sütőporral, a csipet sóval és 1 ek kávéval. Majd homogénné keverjük a masszával.
Kikenjük egy kis vajjal és liszttel a tepsit, majd beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben sütjük. (5 perc nagylángon, többit alacsony fokozaton).
Eközben megcsináljuk a lényeget, a krémet. Kimérünk 1,2 l vizet. Ebből kb. 2 decit külön kis tálkába helyezünk, a többit felrakjuk melegedni a főzőlapra egy nagyobbacska fazékba. (Nem baj, hogy épp csak az aljáig ér a víz, ugyanis a habot is ebbe a fazékba fogjuk beleforgatni...)
A 2 dl vízbe az 5 csomag vaníliapudingot a 13 ek cukorral, 1 ek aromával, és 2 ek instant kávéval kevergetjük, csomómentesre.
Majd a melegedő vízhez öntjük, és először normál, majd kisebb lángon fakanállal folyamatosan kavargatjuk, míg pudingállagúra besűrűsödik. (kicsit több idő lesz, mint egy átlag pudingnál)
Ha kész, karamellszínű, akkor jöhet a hab. Robotgéppel és 2 ek cukorral kőkemény (na jó, elég ha kemény) habbá verjük, s ezt három részben hozzákeverjük a pudinghoz spatulával, óvatosan. Könnyű kávés hab lesz belőle.
Ha ezzel is megvagyunk, a piskóta tetejére eloszlatjuk a krémet.
Végül szita/tejszűrő segítségével kakaóport szórunk a tetejére.
1 éjszakára be a hűtőbe tesszük, és másnap gyönyörű kis kockákat lehet belőle vágni.

Tanácsok:
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 36x24x6 cm


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos-diós házi krémes » Sajtkrémes salátatekercs » Francia mákos krémes » Finom krémes habos süti
» Babapiskótás mézes krémes » Kávés muffin » Intelligens krémes * » Kávés tekercs
» Zöldségkrémes karajszelet » Karamellás fincsi krémes » Karamellkrémes diós kifli » Krémes kerék
» Krémes hókocka » Brokkolis sajtkrémes penne » Kávés madártej (Update1) » Kievi-krémes


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.