Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-diós krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

Tészta: 1 tojás
15 dkg cukor
4 evőkanál olvasztott méz
3 dkg zsír
40 dkg liszt
1 púpozott kávéskanál szódabikarbóna
pici fahéj

Töltelék: 15 dkg darált dió
10 dkg margarin
Cukor ízlés szerint, vaníliás cukor, tej

Máz: 2 evőkanál cukor
2 1/2 evőkanál tejföl
2 evőkanál kakaó,
2 dkg margarin

Elkészítés:
Egy tálban forrásig hevítjük a cukrot, mézet, tojást, zsírt. A tűzről levéve beletesszük a fahéjat, lisztet, szódabikarbónát. Összegyúrjuk és két részre osztjuk. Zsírozott tepsiben gyorsan kisütjük mindkét lapot. Azonnal kétfelé vágjuk. Két- két lapot megtöltünk krémmel, tetejükre símítjuk a forró mázt. 1-2 napig puhulni hagyjuk, utána szeleteljük.

Krém: A diót leforrázuk kevés tejjel, kis ideig a tűzön kevergetjük. Hagyjuk kihűlni, majd jól kikeverjük a többi hozzávalóval.

Máz: A hozzávalókat 6-7 percig főzzük.


A receptet beküldte: mandila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gulyáskrémes-túrós pogácsa » Tejszínkrémes szelet » Skót fincsi krémes » Francia krémes házilag
» Cseh krémes 2. » Narancskrémes tekercs » Túrókrémes kocka » Epres-krémes palacsinta
» Túrós-krémes » Házi francia krémes! » Egyszerű krémes » Kókuszos, krémes szelet
» Grízes-krémes süti » Lipcsei aranykrémes » Sajtkrémes melegszendvics » Skót krémes 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.