Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-diós krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

Tészta: 1 tojás
15 dkg cukor
4 evőkanál olvasztott méz
3 dkg zsír
40 dkg liszt
1 púpozott kávéskanál szódabikarbóna
pici fahéj

Töltelék: 15 dkg darált dió
10 dkg margarin
Cukor ízlés szerint, vaníliás cukor, tej

Máz: 2 evőkanál cukor
2 1/2 evőkanál tejföl
2 evőkanál kakaó,
2 dkg margarin

Elkészítés:
Egy tálban forrásig hevítjük a cukrot, mézet, tojást, zsírt. A tűzről levéve beletesszük a fahéjat, lisztet, szódabikarbónát. Összegyúrjuk és két részre osztjuk. Zsírozott tepsiben gyorsan kisütjük mindkét lapot. Azonnal kétfelé vágjuk. Két- két lapot megtöltünk krémmel, tetejükre símítjuk a forró mázt. 1-2 napig puhulni hagyjuk, utána szeleteljük.

Krém: A diót leforrázuk kevés tejjel, kis ideig a tűzön kevergetjük. Hagyjuk kihűlni, majd jól kikeverjük a többi hozzávalóval.

Máz: A hozzávalókat 6-7 percig főzzük.


A receptet beküldte: mandila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mokkakrémes epertorta » Banános-krémes palacsinta » Cseresznyés krémes piskóta » Sajtkrémes minifánk
» Vaníliakrémes muffin » Szalakális omlós krémes » Cseh (orosz) krémes » Kávés krémes
» Krémes kakaós tallérok » Szilvakrémes rácsos » Krémes mézes » Réteges krémes
» Fincsi almás krémes » Bözsike almáskrémese » Intelligens krémes süti » Krémes csók


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.