Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyalabdacs recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

1 kg krumpli
3 tojás
1 nagy fej hagyma
fél csomag sütőpor
liszt

olaj

Elkészítés:
Elkészítés: A krumplit megpucolom és nyersen lereszelem. (Ha van otthon turmixgép, akkor felkockázva leturmixolom, így gyorsabb és egyszerűbb.) Az edényt kicsit megdöntöm, és az összegyűlt levet leöntöm róla. Közben a hagymát apróra vágom, kevés olajon megpirítom, majd a krumplihoz keverem. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a krumplihoz teszem. Majd jöhet hozzá a liszt, a sütőpor, só és legvégül a felvert tojásfehérje. Annyi lisztet kell hozzátenni, hogy sűrű tésztát kapjunk. Evőkanállal forró olajba szaggatom, és aranybarnára sütöm.


A receptet beküldte: ági98


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött kaliforniai paprika » Parajkrokett gombával » Tepsis sült hagyma » Padlizsános csirkemell
» Csőben sült zöldségek » Zukkini felfújt » Krémsajtos cukkini » Kapros rántott cukkini
» Zöldséges zabpehelyfasírt » Brokkolitallérok » Mámoros aszalt szilva » Tavaszi újkrumpli
» Karalábés csirke » Ropogós krumpligombóc » Karfiolpuffancs I. » Parajlepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.