Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyalabdacs recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

1 kg krumpli
3 tojás
1 nagy fej hagyma
fél csomag sütőpor
liszt

olaj

Elkészítés:
Elkészítés: A krumplit megpucolom és nyersen lereszelem. (Ha van otthon turmixgép, akkor felkockázva leturmixolom, így gyorsabb és egyszerűbb.) Az edényt kicsit megdöntöm, és az összegyűlt levet leöntöm róla. Közben a hagymát apróra vágom, kevés olajon megpirítom, majd a krumplihoz keverem. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a krumplihoz teszem. Majd jöhet hozzá a liszt, a sütőpor, só és legvégül a felvert tojásfehérje. Annyi lisztet kell hozzátenni, hogy sűrű tésztát kapjunk. Evőkanállal forró olajba szaggatom, és aranybarnára sütöm.


A receptet beküldte: ági98


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Laza és gyors zöldséges vacsi » Zöldborsós lecsó debrecenivel » Töltött-rántott paprika » Padlizsán olasz módra
» Csőben sült sajtos zeller » Sajtos-cukkinis rétes » Tejfölös, sajtos sült karfiol » Krumplikása
» Zöldbabos csirkepaprikás » Tesztas brokkoli felfujt » Saláta paprikakrémmel » Palacsintatésztás laskagomba
» Rántott hagymakarikák » Karfiolos rántott palacsinta » Tejfölös-sajtos kelbimbó » Tejszínes, tojásos karfiol


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.