Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis gombóc recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
3 db nagy, főtt krumpli
25 dkg liszt
1 db tojás
1 evőkanál fagyos zsír
1 csipet só

Elkészítés:
A krumplikat héjukban megfőzöm, megpucolom, krumplinyomóval összetöröm.

A lisztet összemorzsolom a krumplival, majd hozzáadom a felvert tojást, sót, zsírt. Gyors mozdulatokkal összegyúrom, kisodrom. Felszeletelem és nagyobb diónyi gombócokat formálok belőle.

Lobogó, sós vízben jó 10 percig főzöm a gombócokat. Nem kell leöblíteni!

Tanácsok:
Az egyik legfinomabb köret készíthető belőle főzelékek, káposztás ételek mellé. Tésztájából készülhet még: levesbetét, nudli, barátfüle, töltött gombóc, valamint tócsni-szerűen is kisüthető zsiradékban.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizsleves húsgombóccal » Vendégváró krumplisaláta » Barackos gombóc » Nyírségi gombócleves
» Zabpelyhes túrógombóc » Krumplis puffancs » Krumplis burek II. » Gyors, és finom túrógombóc
» Knédli - maceszgombóc » Zsemlegombóc 2 » Sváb krumplisaláta » Krumplis pite
» Szilvás gombóc kásképp » Alma gombóc » Kakaós gombóc » Szilvás gombóc Ági módra


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.