Tutireceptek.hu fejléc

Húsgombócos zöldségleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
A zöldségleveshez:
1 jó nagy sárgarépa,
1 szál fehérrépa,
1 dió nagyságú vöröshagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
1 evőkanál étolaj,
Só, bors ízlés szerint,
Valamint tetszőleges idényzöldségek ( borsó, karalábé, karfiol, zöldbab).

A húsgombóchoz:
Fél kiló darált hús,
10 dkg áztatott kenyér,
Só, bors,
Diónyi vöröshagyma,
1 egész tojás.

Elkészítés:
A sárga- és fehérrépát, megtisztítjuk, felkarikázzuk, a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Erre tesszük a pirospaprikát és a fűszereket, az idényzöldségeket, majd két és fél liter vízzel felöntjük. Körülbelül 15 percig főzzük, majd beletesszük a húsgombócokat.
A gombócokhoz a darált húst összedolgozzuk az áztatott kenyérrel, a sóval, a borssal, az üvegesre pirított vöröshagymával és a tojással. A masszából dió nagyságú gombócokat készítünk. A levesbe tesszük őket, és körülbelül 15 percig főzzük.
Ezzel el is készült a levesünk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg őszi zöldségleves » Sajtos zöldségleves » Zöldségleves gyorsan » Tárkonyos zöldségleves
» Strassbourgi zöldségleves » Kínai zöldségleves » Katalán zöldségleves » Kedvenc zöldséglevesem
» Zöldségleves oroszosan » Érdekes Zöldségleves » Nyers zöldségleves » Mediterrán zöldségleves
» Tejfölös zöldségleves » Nyári zöldségleves » Póréhagymás zöldségleves » Zöldségleves másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.