| Húsgombócos zöldségleves receptLevesek Hozzávalók: A zöldségleveshez: 1 jó nagy sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 dió nagyságú vöröshagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál étolaj, Só, bors ízlés szerint, Valamint tetszőleges idényzöldségek ( borsó, karalábé, karfiol, zöldbab). A húsgombóchoz: Fél kiló darált hús, 10 dkg áztatott kenyér, Só, bors, Diónyi vöröshagyma, 1 egész tojás. Elkészítés: A sárga- és fehérrépát, megtisztítjuk, felkarikázzuk, a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Erre tesszük a pirospaprikát és a fűszereket, az idényzöldségeket, majd két és fél liter vízzel felöntjük. Körülbelül 15 percig főzzük, majd beletesszük a húsgombócokat. A gombócokhoz a darált húst összedolgozzuk az áztatott kenyérrel, a sóval, a borssal, az üvegesre pirított vöröshagymával és a tojással. A masszából dió nagyságú gombócokat készítünk. A levesbe tesszük őket, és körülbelül 15 percig főzzük. Ezzel el is készült a levesünk. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |