Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Májgombócleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg sertésmáj,
1 db zsemle,
2 db tojás,
1 csomó leveszöldség,
1 csomó petrezselyemzöld,
2 evôkanál olaj,
1 l víz, tej, só, bors, Vegeta, pirospaprika, majoránna.

Elkészítés:
A zsemlét beáztatjuk egy tányér tejbe. A sertésmájat megmossuk és ledaráljuk. A zsemlét kinyomkodjuk, a májjal, a tojással és a fûszerekkel összegyúrjuk. Az így elkészített masszából kis gombócokat formázunk. Egy kétliteres edénybe olajat öntünk és a kockára vágott hagymát beletesszük, üvegesre pároljuk. Ezután 1 l vízzel felöntjük, és sóval, borssal, paprikával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Beletesszük az alaposan megtisztított, csíkokra vágott zöldségeket és megfôzzük. A végén a májgombócokat fôzzük bele kb 10-15 percel,mielött készre főtt.


A receptet beküldte: cicumaci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bajor májgombócleves » Sajtnokedli leves » Savanyúkáposzta leves » Tárkonyos bárányleves
» Sajtkrémleves » Dunai halászlé » Húsgombócleves » Kapros csirkeraguleves
» Bableves cipóban » Tejfölös-kapros gombaleves » Tárkonyos borjúragu leves » Tejszínes spárgaleves
» Pórés kukoricaleves » Áfonyás krémleves » Sóskaleves malachússal » Hideg eperleves 2.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.