Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis kukoricaleves szalonnával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 gramm szalonna
1 evőkanál vaj vagy margarin
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 közepes nagyságú krumpli
3/4 liter alapleves (lehet kockából is)
1 konzerv kukorica (200 gramm)
1/2 litert tej
só, bors
petrezselyem zöldje

Elkészítés:
A szalonnát 1 centis csíkokra vágom. Egy nagyobb edényben felovasztom a vajat és ebben sütöm 4 percig a szalonna darabokat. 4 perc után szalvétára szedem őket, hogy a felesleges zsír lecsepegjen.
A hagymát feldarabolom és a zsíradékon kb 5 percig párolom. A burgonyát felkockázom és a hagymához adom. Az alaplevest is hozzáöntöm és hagyom, hogy felforrjon. Ha forr, akkor csökkntem a tüzet, lefedem és kb 10 percig főzöm, hogy a krumpli is megpuhuljon.
Közben a kukoricát lecsepegtetem és a tejjel együtt a leveshez adom, összerottyantom. Hozzásadom a sót és a borsot.
A levest 4 tányérba szedem, a szalonnát is hozzáadom, petrezsemmel díszítem.

Tanácsok:
WW: egy adag 6 pont

(egy adag 4 pont, ha 6-an esszük)

Kép a naplómban.

Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 296 kcal
Szénhidráttartalom: 31 gramm
Zsírtartalom: 13 gramm

A receptet beküldte: Anetta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors krumplis pogácsa » Baconos krumplistészta » Poharas krumplis pogácsa » Virslis krumplisaláta
» Virslis-krumplis golyók » Pórés kukoricaleves » Krumplis rántotta » Kedvenc krumplis pogácsánk
» Krumplisaláta csirkemellel » Sült krumplistészta » Hamis krumplisaláta » Illatos krumplisaláta
» Krumplisgombóc leves » Vendégváró krumplisaláta » Krumplis bere II » Krumplis dóka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.