Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás-krumplis lepény recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 dkg sajt + tetejere (kb. 20 dkg)
13 dkg margarin
25 dkg liszt
1 tojas
25 dkg krumpli
póréhagyma, újhagyma, vöröshagyma
20 dkg sonka
20 dkg kolbasz
3 dl tejföl + tesztahoz
3 dl tejszín
2 dl tej
só,
bors,
szerecsendió

Elkészítés:
A sajtból, margarinból, lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk annyi tejföllel, hogy összeálljon. Fűszerezzük.
Tepsi nagyságúra kinyújtuk a tésztát, hőálló edénybe fektetjük.
Tetejére szeleteljük vékony karikára a krumplit és a hagymékat.
(A hagyma mennyisége tetszés és ízlés szerinti), valamint a sonkát és
a kolbászt is apróra vágva.
A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és a tejjel, fűszerezzük, majd ráöntjük az ételre.
A tetejére annyi reszelt sajtot teszünk, hogy befedje az egészet.
Sütőben addig sütjük, míg a krumpli puha lesz.

Tanácsok:
Akkor a legjobb, ha többféle (legalabb 3 féle) sajtból készítjük.


A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis lepény » Takart sárgabaracklepény » Koldus lepény » Szedres lepény
» Hamis túróslepény » Túrólepény » Gyors túrós lepény » Pampi (Túrólepény)
» Bácskai almáslepény » Sonkás brokkolilepény » Tejfölös gyümölcslepény » Habos mákos lepény
» Almás lepényke » Pudingos lepény » Almás palacsintalepény » Alj nélküli túrós lepény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.