Tutireceptek.hu fejléc

Krumplispogácsa recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
500 g liszt
500 g krumpli

150 g vaj vagy zsír
1 élesztő 2 dl cukros tejben felfuttatva
2 tojássárgája (+ 1 tojás a kenéshez)

Elkészítés:
A krumplit megfõzzük héjában, majd áttörjük. Ha kihült összedolgozzuk a liszttel, sóval, vajjal, tojássárgákkal és a tejben felfuttatott élesztõvel. Mindjárt kinyújtjuk, megkenjük tojással, kiszaggatjuk, sütõpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd a 200 fokra elõmelegített sütõben megsütjük.


A receptet beküldte: kaaskopje


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Puha krumplispogácsa » Kakaós Kalács » Gépi házikenyér » Mikrós barna kenyér
» Háztáji magvas zsemlecipók » Magos kenyér » Tejes kalács » Fahéjas banánkenyér
» Fahéjas fonott kalács » Sajtos tönkölykifli » Teflonkenyér » Elzászi kenyérlángos
» Dagasztás nélküli kenyér » Burgonyás cukkínis lepény » Csokis kalács * » Bukta AndikaAnyuka módra


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.