Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

"Krumplis pogácsa" recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1,2 kg finom liszt
1 kg krumpli
40 dkg sertészsír
1 egész tojás
2 evőkanál tejföl
2 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatott élesztő
1 púpos evőkanál só
1 tojás a tészta kenéséhez

Elkészítés:
A krumplit héjastól só nélkül megfőzöm. (sót azért nem teszek bele, mert attól keményebb lesz, és nehéz áttörni)
Pucolás után krumplinyomón átnyomom, és hagyom hűlni, de csak langyosra.
Közben 2 dl tejet meglangyosítok, 1 evőkanál cukrot elkeverek benne, az élesztőt belemorzsolom, felfuttatom. A langyos krumplira 1,2 kg lisztet teszek, 1 egész tojást 2 evőkanál tejfölt, 1 evőkanál sót, 40 dkg sertészsírt (nem olvasztva) és végül a felfuttatott élesztőt. Mindezt összedolgozom egyneművé.
Becsomagolom a cipót alufóliába vagy folpakba, és hűtőbe teszem kelni kb. 1-2 órára.
Lisztezett gyúródeszkára teszem a cipót,kisodrom, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Olajjal vékonyan kikent tepsibe rakom (vagy sütőpapírt teszek a tepsibe) tojással lekenem, pirosra sütöm.

Tanácsok:
A megkelt tésztát a deszkán nem dolgozom össze, csak nyújtom.
A tepsiben nem pihentetem, előmelegített sütőben sütöm, közepes fokon.
Nagyon sok lesz belőle, fél adagot is lehet készíteni!


A receptet beküldte: Hoev


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» darás"pogácsa" » Szalonnás aszalt szilva » Finom túrópogácsa » Sajtos gofri a la Syd
» Sajtos fánkocskák » Sonkás pogácsa 2 » Jugó kifli magyar módra » Rakott sajtos kifli
» Sajtos-tallér » Mindenki kedvenc pogácsája » Finom sós rudak » Húsos pirog
» Formabontó túró rudi » Sonkás-sajtos virágok » Krumplis pite » Kolbászos-sajtos buci


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.