Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lángosom recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
5 dkg friss élesztõ,
2 teáskanál cukor,
3 gerezd fokhagyma,
1 dl tej,
2 dl kefír, esetleg joghurt,
kevés zsír
2 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött bors,
olaj .

Elkészítés:
A langyos tejet simára keverjük a szétmorzsolt élesztõvel és a cukorral. A már felfutott élesztõs tejet hozzáadjuk a liszthez, majd az aludttejjel, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával alaposan összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán, kelesztés nélkül, vékonyra kinyújtjuk, majd rákenjük a zsírt, és úgy csavarjuk fel, mint a rétest szokás. Tiszta konyharuhával letakarva, langyos helyen 40 percig pihentetjük. Ezután újra kinyújtjuk, de fél centi vastagra. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, olajos kézzel kissé széthúzogatjuk, és bõ, forró olajban mindkét oldalán pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Az én lángosom » Kefíres lángosom » Sonkás miújság » Egyszerű kifli
» Zsíroskenyér másképpen » Könnyű és gyors briós » Háztáji magvas zsemlecipók » Otthon sütött kenyér.
» Mákos zsemle » Almás briós Briell-nek » Thönkölybúza kenyér » Fehér kenyér
» Egyszerű házi kenyér » Gluténmentes kenyér » Mini kuglófok » Kakaós csiga 3.



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.