Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos huziga kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
42 dkg liszt: IR: én 28 dkg durumlisztet és 14 dkg tk.rozslisztet tettem bele
1 ek. cukor : Xillit vagy esetleg fruktóz
2,1 dkg élesztő
1 kk. só
140 ml tej
2 tojás
4 dkg vaj
10 dkg cheddar sajt :trappista és füstölt sajt maradékot tettem bele
A rétegek közé:
4 dkg olvasztott vaj
10 dkg cheddar sajt itt is a fenti sajtok, ide talán jobb a füstölt sajt

Elkészítés:
A lisztet összekeverem a sóval, cukorral. A vajat felolvasztom, hozzáadom a tejben feloldott élesztőhöz és beleütöm a tojásokat is. Dagasztógéppel
összedolgozom a liszttel, közben beleszórom a reszelt sajtot, majd hagyom, hogy a gép helyes kis gömbőcöt gyúrjon.
Nedves konyharuhával letakarom és a duplájára kelesztem. Ha megkelt, lazán átgyúrom és kb. 30x30 cm-es négyzetlappá nyújtom. Megkenem az olvasztott vajjal, és egyenletesen megszórom a reszelt sajttal. A négyzetlapból 6 csíkot vágok, és egymásra illesztem őket (közben jól lenyomkodom a rétegeket, hogy minél jobban egymáshoz tapadjanak).
A kapott „tornyot” is 6 részre vágom, és a vágási felületükkel fölfelé egy 30x12-es sütőformába helyezem őket, a lehető legszorosabban. Hagyom, hogy a duplájára keljen, majd 170 fokon kb. 40 percig sütöm. Ha nagyon pirulna, fóliát teszek rá.
Isteni lett. Lehet melegen tördelni, de ha kihűlt, szeletelni is. Elég kiadós. Ha van szilikonformátok, abban süssétek, hogy jobban ki lehessen szedni.

Tanácsok:
A kenyér, amit nem kell szeletelni, nyugodtan nekiugorhatunk kézzel, sőt kötelező, mert szeletelve elveszti réteges állagát. Langyosan a legjobb körülülni és már huzigálhatjuk is a sajtos rétegeket.
Ha hétvége, akkor kenyérsütés! Na nem mint ha hétköznap nem lehetne, de a szombat reggel számomra elképzelhetetlen friss, ropogós házipéksüti nélkül. Ez a kenyér pedig az egyik legjobb választás a hétvégi meghitt családi reggelik eltöltésére. Elég előző este bedagasztani és betenni éjszakára a hűtőbe, reggel kis pihentetés után máris dolgozhatunk vele. Az eredmény pedig az abbahagyhatatlanul finom kategóriába sorolható. Kívül ropogós, belül puha és eszméletlenül sajtos.


A receptet beküldte: zso.m


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tihanyi sajtos rudacskák » Sajtos rakott padlizsán » Mediterrán töltött kenyér » Cserepes kenyér
» Cibere - kenyérsütéshez » Teljes kiőrlésű rozskenyér » Sajtos-magvas keksz » Baconos-sajtos csirkemell
» Sajtos burgonyagombóc » Krémsajtos eperparfé » Gombás-sajtos sült tészta » Pirított kenyér tojással
» Sajtos rúd (anti-candida) » Bundáskenyér másként » Sajtos burgonyasalata » Sajtos zellerkrém


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.