Tutireceptek.hu fejléc

Mediterrán töltött kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
A tésztához:
1 pohár meleg víz
1 evőkanál méz
2 teáskanál szárított élesztő
2,5 pohár liszt
2 evőkanál búzadara
2 evőkanál olaj
1,25 teáskanál só
A töltelékhez:
16 darab aszalt paradicsom
3/4 pohár feta sajt
1/2 pohár fekete olívabogyó
1 csokor petrezselyemzöld
3 szál zöldhagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
1/2 evőkanál oregánó vagy bazsalikom
1/4 teáskanál bors

Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy nagy keverőtálba tesszük. Elektromos dagasztógéppel kenyértésztát dagasztunk belőle. Meleg helyen kelesztjük, majd ha kétszeresére nőtt, kezünkkel visszanyomjuk. Megvárjuk, míg újra megnő, lisztezett nyújtódeszkára öntjük, majd fél centi vastagságúra nyújtjuk.

Az aszalt paradicsomot meleg vízbe áztatjuk, és 1 óra múlva, mikor megszívta magát vízzel, kockára vágjuk. A zöldhagymát és a fűszereket összevágjuk, majd hozzákeverjük a többi alkotóanyagot. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a tésztát, majd felgöngyöljük, tetejét tojássárgával megkenjük, villával megszúrjuk, és meleg sütőben, 150-160 fokon 30-40 perc alatt pirosra sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos püspökkenyér » Trencséni kenyér, 750 g » Karácsonyi gyümölcskenyér » Sajtos töltött csirkemell
» Püspökkenyér Iza módra » Cukkini kenyér » Töltött dagadó » Töltött oldalas
» Töltött káposzta tejföllel » Sonka kenyértésztában » Mediterrán krumplisaláta » Sajttal töltött tojás
» Töltött zsúrkenyér » Gombás töltött cukkini » Zöldséges kenyérpuffancsok » Rakott kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.