Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mediterrán töltött kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
A tésztához:
1 pohár meleg víz
1 evőkanál méz
2 teáskanál szárított élesztő
2,5 pohár liszt
2 evőkanál búzadara
2 evőkanál olaj
1,25 teáskanál só
A töltelékhez:
16 darab aszalt paradicsom
3/4 pohár feta sajt
1/2 pohár fekete olívabogyó
1 csokor petrezselyemzöld
3 szál zöldhagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
1/2 evőkanál oregánó vagy bazsalikom
1/4 teáskanál bors

Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy nagy keverőtálba tesszük. Elektromos dagasztógéppel kenyértésztát dagasztunk belőle. Meleg helyen kelesztjük, majd ha kétszeresére nőtt, kezünkkel visszanyomjuk. Megvárjuk, míg újra megnő, lisztezett nyújtódeszkára öntjük, majd fél centi vastagságúra nyújtjuk.

Az aszalt paradicsomot meleg vízbe áztatjuk, és 1 óra múlva, mikor megszívta magát vízzel, kockára vágjuk. A zöldhagymát és a fűszereket összevágjuk, majd hozzákeverjük a többi alkotóanyagot. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a tésztát, majd felgöngyöljük, tetejét tojássárgával megkenjük, villával megszúrjuk, és meleg sütőben, 150-160 fokon 30-40 perc alatt pirosra sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti töltött csirkemell » Töltött-rántott sajt » Töltött paradicsom » Mézes püspökkenyér 2
» Gyümölcskenyér (U1) » Bundás kenyér rakva » Liliom kenyér » Töltött padlizsán bundában
» Töltött tojás Emyke módra » Mediterrán dinnyesaláta » Gyömölcsös töltött kifli » Töltött hal
» Mandulakenyér » Gombával töltött tök » Kapros töltött palacsinta » Családi töltött csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.