Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lazac, kagyló, rák nyárson recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kg lazacfilé,
0.5 kg garnélarák,
20 dkg fagyasztott vagy konzerv füstölt kagyló,
1 dl olívaolaj,
só,
törött bors.

Elkészítés:
Elkészítés:

A filézett halat vágjuk fel 2-3 centiméteres kockákra úgy, hogy közben a hal bőrét ne vágjuk át, hanem amikor bevagdaltuk, egy éles késsel egyszerre vágjuk le a bőrről, a farkától a feje felé haladva. A rákot megtisztítjuk, a kagylót kiolvasztjuk, illetve lecsöpögtetjük. Hurkapálcikára vagy fémnyársra felváltva feltűzzük a haldarabokat, rákokat, kagylókat, egy-egy személyre két nyársat számítva. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 1-2 órára betesszük a hűtőbe, majd sütés előtt olajjal vékonyan átkenjük. Süthetjük előmelegített, 250°C-os sütőben, ekkor mindössze 3-4 perc kell az elkészítéséhez, de grillezhetjük is. Párolt zöldségekkel, zöld salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: Tüccsögi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kagylóforma 3. » Lazacos tortilla » Mediterán lazacfilé » Nyársonsült joghurttal
» Fenyőmagos bélszín nyárson » Sült lazac répagolyóval » Majonézes kagylósaláta » Húsos-gombás kagylótészta
» Kagylókrémleves » Ananászos currys lazac » Kagylóleves » Lazac saláta
» Burgonyás pite lazaccal » Lazacos palacsinta » Lazacmajonéz » Brokkolis lazac


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.