Tutireceptek.hu fejléc

Lazacos farfalle recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
180 g farfalle tészta,
20 g vaj,
1 kis hagyma,
100 g füstölt lazac,
2 evőkanál olívaolaj,
1 evőkanál citromlé,
2 evőkanál konyak,
1,5 dl tejszín,
só, frissen őrölt bors.

Elkészítés:
A tésztát főzzük meg, csepegtessük le, tegyük egy edénybe és keverjük össze 10 g vajjal. A hagymát vagdaljuk nagyon apróra. A lazacot vágjuk vékony csíkokra. Forrósítsuk fel az olívaolajat és a maradék vajat, pároljuk benne kb. 5 percig a hagymát és a lazac felét. Keverjük hozzá a citromlevet és a konyakot. A maradék lazacot keverjük össze tejszínnel, és forrósítsuk fel egy másik edényben. Keverjük össze a tésztát a kétféle lazac-szósszal, fűszerezzük sóval, borssal.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spárgás-lazacos fusilli » Gombás farfalle » Pestos farfalle ketcuppal » Lazacos palacsinta
» Lazacos előétel » Lazacos rakott burgonya » Lazacos rakott tészta » Spenótos-lazacos lasagne
» Lazacos tortilla » Lazacos röszti kaviárral » Gombász-tészta » Szalonnás torta
» Pihe-puha túrógombóc » Hússal töltött cannelloni » Kefíres lángos » Lasagne- kicsit zöldebben


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.