Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolis lazac recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
70 dkg lazac
4 evőkanál vaj
1 darab citrom
1 darab citrom (zöld)
őrölt bors

fél fej lilhagyma
1 kg brokkoli

Elkészítés:
A vajat hevítsük fel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk bele a finomra vágott hagymát, a citromok reszelt héját, és öntsük rá a levüket is. A lazacot egészben vagy szeletekben tegyük alufóliára, locsoljuk meg a fűszeres vajjal, majd zárjuk le légmentesen. Melegítsük elő a sütőt 160 ˘XC-ra, és az alufóliába zárt halat tepsire téve kicsi vízfürdőben pároljuk 10-15 percig. Szedjük rózsákra a brokkolit, sós vízben néhány percig forrázzuk, majd lecsepegtessük le, és forgassuk át a vajban.

Tanácsok:
Bármilyen tejszínes szósszal kínálhatjuk.


A receptet beküldte: csakizsoka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges lazac 1 » Brokkolis rakott tészta » Brokkolis pulykamell » Brokkolis cicege
» Lazac, kagyló, rák nyárson » Brokkolis borda » Vajon sült lazac » Egyszerű brokkolisaláta
» Fokhagymás brokkolisaláta » Boros, kapros lazac » Brokkolis krumpligombóc » Sült lazac répagolyóval
» Norbi Brokkolis sajtos hús » Brokkolis tészta csoda » Lazac gyorsan » Brokkolis haltekercsek


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.