Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lecsó nápolyi módra recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4-5 db nagy kaliforniai paprika, lehetőleg több színben (sárga, piros, zöld, de ez csak esztétikai követelmény)

fél fej vöröshagyma (én lilahagymát használok, mert édesebb, de ez sem fontos)

50 dkg érett paradicsom (vagy 1 doboz kockázott paradicsomkonzerv)

fél marék fekete olívabogyó kimagozva

1 kávéskanál sózott kapribogyó



oregánó

olívaolaj

Elkészítés:
A paprikát gázlángon körben megpörkölöm, míg megfeketedik a héja. Amikor már nem éget, lekaparom az égett héjat. Vigyázok, hogy ki ne lyukasszam a paprikát, mert a benne keletkezett folyadék nagyon finom. Tányér fölött kiveszem a csumáját, a levet felfogom.
Csíkokra, majd a magyar lecsónál szokásosnál kisebb kockákra vágom a paprikákat. A nagyon finomra vágott vöröshagymát egy mélyebb serpenyőbe vagy lábasba teszem, rá a paprikát, az olajbogyót, a felkockázott paradicsomot, a kapribogyót (ami ne ecetes legyen, hanem sóban eltett).
Összefőzöm, és amikor már rövid a leve, akkor sózom, majd megszórom nagyon kevés oregánóval. Aki szereti, csípős paprikával is ízesítheti, úgy is nagyon jó.
Hidegen a legfinomabb.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell "izé"módra » Kakaós kalács észt módra » Lecsós spagetti » Aranygaluska Anikó módra
» Cigány lecsó másképpen » Hideg kutya Emyke modra » Sertéscsülök pékné módra » Sertésragu Budapest módra
» Töltött hal Karcsi módra » Gomba mediterrán módra » Lebencsleves Ági módra » Lecsós-virslis "tokány"
» Lecso’s szelet » Lecsós malac tarhonyával » Tök japán módra (Nimono) » Máj brassói módra


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.