Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lekváros málé (kukoricalepény) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dl tej
2 dkg cukor2 dkg vaj+a tálhoz
2 tasak vaniliás cukor
15 dkg kukoricadara
15 dkg darált dió
10 dkg szilvalekvár
2 ek.porcukor

Elkészítés:
A tejet felforraljuk,amikor forr,belekeverjük a cukrot,a vajat,a vaniliás cukrot,és beleszórjuk a kukoricadarát.nagyon lassan folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük,de még kicsit folyós legyen.
Kivajazunk egy kis tepsit vagy tűzálló tálat,és a málé felét beleöntjük.
A diót elkeverjük a szilvalekvárral,háromnegyed részét rákenjük a masszára,majd a másik felével befedjük.
A tetejét megkenjük a visszamaradt diós lekvárral,megszorjuk porcukorral.
Egy-egy szem vagy darabka gyümölccsel is diszithetjük.
Hidegen vagy még langyosan fogyasztható.

Tanácsok:
Mellé is kinálhatunk lekvárt.Fogyasztható,kb 30 perc mulva.

Elkészítési idő: 15 perc
Kalóriatartalom: 568 kcal

A receptet beküldte: cicumaci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros-kakaós kifli » Lekváros copf » Áfonyalekváros tortacsoda » Huszárcsók/lekváros pötty
» Lekváros hópatkó » Lekváros félhold » Baracklekváros tekercs » Lekváros kifli
» Lekváros linzer csiga » Lekváros gyűrű » Tejlekváros sütemény » Lekváros bukta(Kata-féle)
» Málnalekváros sütemény » Lekváros bukta másképp » Almás-lekváros pite » Lekváros-kávés muffin


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.