Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szilvalekváros kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tetejére

1 egész tojás
Töltelék

30 dkg jófajta házi szilvalekvár


1 tojás
2 e.k. cukor
2 dkg élesztő
1 mokkáskanál fahéj
1.5 dl tej
2 tasak vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja (vagy narancshéj)
1 csipet só
3 dkg olvasztott zsír vagy sütőmargarin
2 dkg olvasztott vaj vagy sütőmargarin
40 dkg liszt

Elkészítés:
A tejet az élesztővel, meg egy pici cukorral, langyos helyen felfuttatom. A tészta többi hozzávalóit is összekeverem, és a tojással együtt a lisztes keverékhez adom. Tésztát gyúrok belőle, majd langyos helyen pihentetem, (duplájára kelesztem). Ezután fél centiméter vékonyra, téglalap alakúra kinyújtom. Behajtom a tészta két szélét, hogy sütés közben ne folyjon ki a lekvár. Rákenem a tésztára a lekvárt, majd mindkét végéről befelé haladva betekercselem a tésztát, úgy, hogy a középen találkozzanak. A tekercsekkel lefelé fordítva, egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A tetejét tojással megkenem, majd tűvel megszurkálom, hogy a gőz távozni tudjon. Előmelegített sütőben, olyan 160 fokon aranybarnára sütöm.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kalács kenyérsütő gépben » Kalácspuding » Egyszerű kalács » Sonkás kelt kalács
» Karácsonyi kalácskoszorú » Tökéletes mézeskalács » Gépi foszlóskalács » Kétszinű kalács
» Foszlós kalács(Kata-féle) » Mézeskalács házikó » Puha mézeskalács II. » Foszlós kalács
» Gyors kalács(Kata-féle) » Mézeskalács tuti recept » Marcipános-túrós kalács » Karácsonyi mézeskalács


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.