Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lencsefasírt natúr joghurtal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
30 dkg lencse
1 ágacska kakukkfű
1 babérlevél
100 gr bulgur
2 póréhagyma
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirított koriander
1-2 tojás
3-4 e.k csicseriborsó liszt
örölt köménymag

szerecsendió
cayenne bors
natúr joghurt

Elkészítés:
Az előző nap beáztatott lencsét alaposan öblítsd le, kakukkfűvel és babérlevéllel együtt 35 percig főzd puhára majd szűrd le. A bulgurt keverd össze sóval, öntsd le forró vizzel és 20 percig hagyd állni. A fokhagymát kockázd fel és a bulgurral, póréhagymával, valamint korianderrel együtt keverd el a lencséhez. Adj hozzá annyi csicseriborsó lisztet és tojást, hogy formázható masszát kapj. Sóval, szerecsendióval, köménnyel és Cayenne borsal fűszerezve formázz fasírozottakat. Forró olajban süsd ki majd tálad natúr joghurttal.

Tanácsok:
Ha nincs csicseriborsó liszt, jó a fehér liszt vagy teljes őrlésű liszt.
Póréhagyma helyett vöröshagyma is jó.

Kalóriatartalom: 548 kcal
Szénhidráttartalom: 68 gramm
Zsírtartalom: 15 gramm

A receptet beküldte: emese24


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós málnaturmix » Gombás natúrszelet » Natúr hús » Epres joghurtalagút
» Natúr szelet újkrumplival » Natúr sült csirkemell » Natúr sütőtökpüré » Natúr gyümölcssaláta
» Joghurtos málnaturmix » Borsós natúrszelet » Málnaturmix » Lencsefasírt recept
» Natúrszelet » Lencsefasírt » Lencsefasirt 2 » Natúr sertésborda


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.