Tutireceptek.hu fejléc

Natúr sertésborda recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg csontos sertéskaraj,
2 dkg só,
2 dkg finomliszt,
0,5 dl étolaj.

Elkészítés:
A karajt érdemes kicsontoznunk.
A csontjából remek csontlevest készíthetünk, amelyet leveshez vagy más ételek párolásához használhatunk föl.
A csontozott karajt 8 egyforma szeletre vágjuk.
Klopfolással lazítjuk, formázzuk, és éles késsel az inakat bevagdaljuk.
A hússzeleteket sózzuk, vagy ízlés szerint fűszerezzük: őrölt borssal, őrölt köménymaggal.
A szeleteket lisztbe mártva forró olajban mindkét oldalán pirosra sütjük.
Ha csonttal készítjük vigyázzunk, hogy a sütés után a csontok mellett is átsüljön, ne maradjon nyers, véres a hús.
Forrón tálaljuk.
Köretként ízlés szerint párolt zöldségfélét, salátát, burgonyafélét, rizst adhatunk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnaturmix » Lecsós sertésborda » Részeges sertésborda » Bakonyi sertésborda 2.
» Bakonyi sertésborda » Emeletes Sertésborda » Sertésborda mandarin módra » Sertésborda töltve.
» Hargitai sertésborda » Töltött sertésborda » Sertésborda karfiollal » Sertésborda hentes módra
» Gombás natúrszelet » Túrós málnaturmix » Joghurtos málnaturmix » Natúr gyümölcssaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.