Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Natúr sertésborda recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg csontos sertéskaraj,
2 dkg só,
2 dkg finomliszt,
0,5 dl étolaj.

Elkészítés:
A karajt érdemes kicsontoznunk.
A csontjából remek csontlevest készíthetünk, amelyet leveshez vagy más ételek párolásához használhatunk föl.
A csontozott karajt 8 egyforma szeletre vágjuk.
Klopfolással lazítjuk, formázzuk, és éles késsel az inakat bevagdaljuk.
A hússzeleteket sózzuk, vagy ízlés szerint fűszerezzük: őrölt borssal, őrölt köménymaggal.
A szeleteket lisztbe mártva forró olajban mindkét oldalán pirosra sütjük.
Ha csonttal készítjük vigyázzunk, hogy a sütés után a csontok mellett is átsüljön, ne maradjon nyers, véres a hús.
Forrón tálaljuk.
Köretként ízlés szerint párolt zöldségfélét, salátát, burgonyafélét, rizst adhatunk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres sertésborda » Pálffy-sertésborda » Sertésborda keleti módra » Svájci sertésborda
» Bakonyi sertésborda 2. » Részeges sertésborda » Natúr szelet újkrumplival » Pikáns sertésborda
» Sertésborda » Temesvári sertésborda » Natúr pizza » Sertésborda hentes módra
» Málnaturmix » Sertésborda Paksa módra » Natúr gyümölcssaláta » Sertésborda Gellért módra


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.