Tutireceptek.hu fejléc

Natúr sertésborda recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg csontos sertéskaraj,
2 dkg só,
2 dkg finomliszt,
0,5 dl étolaj.

Elkészítés:
A karajt érdemes kicsontoznunk.
A csontjából remek csontlevest készíthetünk, amelyet leveshez vagy más ételek párolásához használhatunk föl.
A csontozott karajt 8 egyforma szeletre vágjuk.
Klopfolással lazítjuk, formázzuk, és éles késsel az inakat bevagdaljuk.
A hússzeleteket sózzuk, vagy ízlés szerint fűszerezzük: őrölt borssal, őrölt köménymaggal.
A szeleteket lisztbe mártva forró olajban mindkét oldalán pirosra sütjük.
Ha csonttal készítjük vigyázzunk, hogy a sütés után a csontok mellett is átsüljön, ne maradjon nyers, véres a hús.
Forrón tálaljuk.
Köretként ízlés szerint párolt zöldségfélét, salátát, burgonyafélét, rizst adhatunk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi sertésborda 2. » Sertésborda Gellért módra » Milánói sertésborda » Sertésborda
» Brabanti sertésborda » Sertésborda töltve. » Töltött sertésborda » Pálffy-sertésborda
» Sertésborda hentes módra » Natúr sült csirkemell » Natúr hús » Borsós natúrszelet
» Sertésborda karfiollal » Gombás natúrszelet » Málnaturmix » Temesvári sertésborda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.