Tutireceptek.hu fejléc

Lencseragu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
kombu (bélyeg nagyságura vágva),
vöröshagyma (negyedholdra vágva),
sárgarépa (negyedholdra vágva),
zellergyökér,
beáztatott lencse (kb.12 dkg),
zellerszár fölvágva.
fokhagyma,

Elkészítés:
A zöldségeket a fenti sorrend szerint rétegezzük a lábasba, feltöltjük vízzel, sózzuk, tetejére a felvágott zeller szárat és egy gerezd fokhagymát teszünk.
Megfőzzük.
Barna rizzsel tálaljuk.

Tanácsok:
( A kombu széles, vastag, sötétzöld tengeri növény, amely az óceánok mélyén terem.
Levesalapként, ízesítőként használják, valamint zöldségekkel és hüvelyesekkel együtt főzik.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós padlizsánkrém » Nokedlis paprikás krumpli » Padlizsános penne » Kopetka
» Gombás szoljanka » Sajtos-gombás rakott hús » Rakott krumpli Ági módra » Minerva sóletje
» Mandulás tejberizs » Mexikói bulgur (vegan) » Görög rakott krumpli » Brokkolis rakott tészta
» Lucskoskáposzta » Káposztás kacsa » Gyömbéres sült tofu » Padlizsános lencsés egytál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.