Tutireceptek.hu fejléc

Lila- és vöröshagymás céklasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
ízlés szerinti mennyiségben: lila hagyma, vöröshagyma, cékla, ecet, só, majonéz.

Elkészítés:
A hagymákat vékonyan szálasra vágjuk, és enyhén megsózzuk és amíg a jól megmosott, kissé sós-ecetes vízben megfő a cékla, addig pihentetjük. Ha a cékla megfőtt kissé lehűtjük, lereszeljük és összekeverjük a majonézzel, ízesítjük az ecettel és hozzáadjuk a hagymákat is a lé nélkül és újra átkevergetjük majd kb 2 órán át alufóliával letakarva hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Van, aki kevés őrölt borssal és apróra vágott kaporlevéllel is meghintve tálalja

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Céklasaláta » Céklasaláta tormával » Káposztás céklasaláta » Rukkolás céklasaláta
» Nyers céklasaláta » Hagymás céklasaláta » Céklasaláta majonézzel » Diós-hagymás céklasaláta
» Céklasaláta almával » Almás céklasaláta » Céklasaláta főtt céklából » Céklasaláta mindenkor
» Majonézes céklasaláta » Gyümölcsös céklasaláta » Orosz céklasaláta » Aszaltszilvás céklasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.