Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lila- és vöröshagymás céklasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
ízlés szerinti mennyiségben: lila hagyma, vöröshagyma, cékla, ecet, só, majonéz.

Elkészítés:
A hagymákat vékonyan szálasra vágjuk, és enyhén megsózzuk és amíg a jól megmosott, kissé sós-ecetes vízben megfő a cékla, addig pihentetjük. Ha a cékla megfőtt kissé lehűtjük, lereszeljük és összekeverjük a majonézzel, ízesítjük az ecettel és hozzáadjuk a hagymákat is a lé nélkül és újra átkevergetjük majd kb 2 órán át alufóliával letakarva hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Van, aki kevés őrölt borssal és apróra vágott kaporlevéllel is meghintve tálalja

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös céklasaláta » Nyers céklasaláta » Villámgyors céklasaláta » Aszaltszilvás céklasaláta
» Almás céklasaláta másként. » Céklasaláta almával » Egyszerű céklasaláta » Káposztás céklasaláta
» Hagymás céklasaláta » Sült céklasaláta » Céklasaláta főtt céklából » Almás céklasaláta
» Céklasaláta tormával » Céklasaláta » Almás céklasaláta 2 » Majonézes céklasaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.