Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szerencse Batyu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Gyúrt tésztához:

125 g lágy vaj margarin
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
20 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma mandula
1 csipet só
1 tojás (közepes méretű)
1 evőkanál víz

Ezenkívül:

Kis papírcsíkok jókívánságokkal
Csokoládé dekorációk

Elkészítés:
A tepsit kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt
előmelegítjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe
szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai
robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a
legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát
egy enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk,
majd kb. 36 x 24 cm lappá nyújtjuk. A tésztából 6 x 6 cm
négyzeteket vágunk, vízzel kicsit megkenjük. Majd a tészta
négyzet közepére egy-egy összehajtott papírcsíkot teszünk.
A négyzet három sarkát a középpontig behajtjuk, majd a
batyukat a tepsibe állítjuk. A tepsit a sütő középső
részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A süteményt a csokoládé dekorációkkal díszítjük.

Csokoládé dekorációt magunk is készíthetünk, ha 100 g
étcsokoládét apróra törünk, gőz felett 1 evőkanál olajjal
felolvasztjuk, majd kisméretű kiszúróformákba kevés
csokoládét öntünk, vagy a csokoládét tortadíszítőbe
töltjük, és sütőpapírral tetszés szerinti motívumokat
rajzolunk. Hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


A receptet beküldte: 1vargaildyko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés -Gombás batyu » Zöldséges batyuk » Kínai palacsintabatyu » Sonkás vagy gombás batyu
» Túrós batyu (Kata-féle) » Gombás-csirkés batyu » Kuksi túrós batyuja » Sajtos batyus csirke
» Szendvicssütős túrós batyu » Sonkával töltött batyu » Szüreti szőlős batyu » Szerencsesüti
» Kolbászos batyu » Sajtkrémes-szalonnás batyu » Mazsolás túrós batyuk » Pizzás mini batyuk


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.