Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás morzsóka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg főtt, áttört burgonya
20 dkg liszt
1 tojás
0,5 dl olaj
2 púpos ek. cukor
1 mk. só
1 citrom reszelt héja
porcukor
savanykás, pikáns lekvár

Elkészítés:
A cukrot összekeverjük a sóval és a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet és a burgonyát.
A tojásfehérjét felverjük, majd beleforgatjuk a masszába.
Az olajat felhevítjük, belerakjuk a tésztát, majd állandó kevergetés mellett megpirítjuk.
Lekvárral és porcukorral tálaljuk.


A receptet beküldte: kontitibi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelt burgonyás pogács » Burgonyas kremzli » Húsos burgonyás gomboc » Rumos-burgonyás palacsinta
» Burgonyás sajtos fasírt » Burgonyás-sajtos csíkok » Halas burgonyás fasírt » Burgonyás húspogácsa
» Burgonyás bagett (6 db) » Tonhalas burgonyasaláta » Csípős burgonyasaláta » Diétás burgonyasaláta
» Sós, burgonyás kifli » Burgonyás gombás tekercs » Túrós burgonyaszelet » Tavaszi burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.