Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás morzsóka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg főtt, áttört burgonya
20 dkg liszt
1 tojás
0,5 dl olaj
2 púpos ek. cukor
1 mk. só
1 citrom reszelt héja
porcukor
savanykás, pikáns lekvár

Elkészítés:
A cukrot összekeverjük a sóval és a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet és a burgonyát.
A tojásfehérjét felverjük, majd beleforgatjuk a masszába.
Az olajat felhevítjük, belerakjuk a tésztát, majd állandó kevergetés mellett megpirítjuk.
Lekvárral és porcukorral tálaljuk.


A receptet beküldte: kontitibi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás bagett (6 db) » Burgonyás sütőtökleves » Burgonyás sajtos fasírt » Szalonnás burgonyasaláta
» Burgonyasaláta sütőtökkel » Burgonyás tojás » Burgonyás brokkolisaláta » Burgonyás mézes szelet
» Burgonyás túrópogácsa » Burgonyás sós pite » Burgonyás zöldbab » Burgonyas kremzli
» Burgonyás répás puffancs » Ticinói burgonyás tál » Sajtos-burgonyás golyók » Burgonyáskenyér


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.