Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lipcsei aranykrémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

Tészta

12 dkg Rama
30 dkg liszt
15 dkg cukor
2 egész tojás
1 evőkanál kakaó
1/2 sütőpor
esetleg pici tej
Piskóta

5 tojássárgája
5 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
5 tojásfehérje felvert habja
1 dl rum
Krém

1/2 l tej
2 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg Rama
20 dkg porcukor
Máz

20 dkg porcukor
3 dkg kakaó
kb. 1/2 dl víz
15-20 dkg Rama

Elkészítés:
Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két lapot sütünk belőle a tepsi hátulján. A piskótához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, végül belekeverjük a keményre felvert tojáshabot. Míg a piskóta sül, addig elkészítjük a krémet, melyhez a tejet a 2 kanál cukorral és 4 kanál liszttel felfőzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a Ramával és a porcukorral. Először az egyik barna tésztára kenjük a krém felét, majd rátesszük a piskótát, - amit a rummal meglocsolunk - és megkenjük a krém másik felével. Erre kerül a másik barna tészta. A tetejére elkészítjük a mázat. A porcukrot, a kakaót és a vizet felforrósítjuk, majd belekeverjük a Ramát és ráöntjük a tészta tetejére. Pár órát, esetleg egy éjszakát állni hagyjuk, után szeleteljük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lipcsei szelet » Csirkemell lipcsei módra » Mennyei narancsos kuglóf » Pacsmagkocka
» Meggyfelfújt kakaós habbal » Praliné » Konfettis muffin. » Brownie 2
» Kakaós őszibaracktorta » Csokoládés kocka » Csokigolyós süti » Almás palacsintatekercs
» Barackos-mákos » Mézes tejcukor » Tökös almás rétes » Húsvéti sárga túró


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.