Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Magyar szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 dl forró víz
- 1 dl olaj
- egy csipet só
- 1/2 csomag sütôpor
- 2 csipet szódabikarbóna
- 1/2 üveg mandulaaroma, ami zöldszínű;

Krém:
- 1/2 kg áttört túró
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- kis reszelt citromhéj

Zselé:

- 8 dl pirosszínű;, szénsavas üdítô
- 2 csomag puncs pudingpor
- 2 ek cukor

Elkészítés:
A tojások sárgáját elôször a cukorral, majd a vízzel, az olajjal, habosra keverjük. A lisztet beleszitáljuk a sütôporra, szódabikarbónával, elkeverjük, majd színezzük az aromával. A pici sóval keményre vert tojásfehérjével elkeverjük, 180 fokon készre sütjük.
Krém:
A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd a többi hozzávalóval jól kikeverjük, felhasználásig hűtjük.
Zselé:
A hozzávalókból sűrű pudingot fôzünk. Langyosra hűtjük.
Ha a piskóta kihűlt, rákenjük a krémet, majd a langyos zselét.

Tanácsok:
Ha kész van, még egy óra nem árt neki hűvös helyen.
A tepsi mérete nem lényeges, mert vagy laposabb lesz, vagy magasabb, ki hogy szereti. Én egy 32x43-as tesiben sütöttem.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Krilion


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Isteni szeletek » Kézműves szelet » Citromos szelet 3 » Diós-barackos csodaszelet
» Epres-pudingos szelet » Rumos szelet » Ínyenc pulykaszeletek » Egyszerű mandulás szelet
» Tejszínes szelet » Fagyiszelet » Csupa hab szelet » Zserbó szelet
» Bakonyi sertésszelet » Smunciszelet » Sportszelet » Kókuszos rácsos szelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.