Tutireceptek.hu fejléc

Májgaluska leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1-2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 kis karalábé
1 kicsi zeller
1 db májkrém konzerv (sertés, marha vagy akár szárnyasmájkrém)
1 tojás
1 evőkanál búzadara
petrezselyem (ízlés szerint)
1 db tyúk- vagy erőleves kocka

Elkészítés:
A zöldségeket vékony karikára vagy kockára felvágom és kb. 1,5 l vízbe felteszem főni a leveskockával (ha van otthon alaplé, akkor abban)
Közben elkészítem a májgaluskát: 1 db májkrém, 1 db tojás, egy kicsi bors, só, egy csipet szódabikarbóna, egy-másfél evőkanál búzadara (amennyi az állagához szükséges), petrezselyemzöld apróra vágva. Villával jól összedolgozom, s amíg a zöldségek puhulnak, pihentetem.
Kb. 20 perc után teáskanállal a levesbe szaggatom, 5 perc forrás után lefedem a leves és állni hagyom kb. 10 percig.
Tálaláskor friss apróra vágott petrezselyemre szedem rá a levest.

Tanácsok:
Lehet bele egy-két gerezd fokhagymát is tenni.
Fűszerezés ízlés szerint borssal, csili-paprikával.

Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 200 kcal

A receptet beküldte: Keszkenő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paprikás krémleves » A legfinomabb bableves » Kukoricás rákleves » Hideg-meggyleves
» Kedvenc zöldséglevesem » Uborka leves kaprosan » Meleg rumos meggyleves » Pikáns sajtleves
» Könnyű cukkíni krémleves » Újházi tyúkhúsleves » Húsgombócos zöldségleves » Hűsítő szilvaleves
» Fokhagyma-krém-leves » Májgaluskaleves » Medvehagyma krémleves » Finom zöldségleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.