Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Makaróni tejszínes parajjal recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg makaróni, 25 dkg friss, leveles paraj, 2 dl tejszín (vagy nem savanyú tejföl), 2 közepes nagyságú paradicsom, 2 evõkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál Vegeta, 1 mokkáskanál törött fekete bors; a tészta fõzéséhez 1 evõkanál só.

Elkészítés:
A makarónit sós vízben megfõzöm, és meleg vízzel leöblítve jól lecsöpögtetem. Közben a felforrósított olajon megpirítom a zúzott fokhagymát, valamint a megmosott és kis kockákra vágott paradicsomot. Ráteszem az ugyancsak megmosott, ereitõl megszabadított, és nagyon vékony csíkokra aprított parajt. Néhány percnyi pirítás után ráöntöm a tejszínt. A Vegetával meg a törött borssal fûszerezem. Jól összeforralom, majd az így keletkezett sûrû mártást ráöntöm a makarónira. Átkeverem és azonnal tálalom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes tükörtojás » Tejszínes-csokis piskóta » Makaróni pite » Tojásos makaróni
» Tejszínes, kapros csirke » Tejszínes gombaleves » Milánói makaróni » Tejszínes csirke gazdagon
» Tejszínes-kávés csók » Tejszínes batátaleves » Tejszínes alagút » Tejszínes egresleves
» Tejszínes karalábé sajttal » Tejszínes rakott zöldség » Tejszínes csirkemell II. » Görög makarónifelfújt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.