Tutireceptek.hu fejléc

Milánó makaróni recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 csomag makaróni (vagy spagetti)
60-70 dkg darált sertés lapocka vagy comb
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 kis pohár tejföl
2 tubus spagettikrém
20-20 dkg trappista és emmentáli sajt
pirospaprika

bors
majoranna

Elkészítés:
A hagymát üvegesre pároljuk olajon, beletesszük a darált húst. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, majorannával és puhára pároljuk. A 2 pohár tejfölt a 2 tubus spagettikrémmel simára keverjük. A sajtokat nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük. Egy tűzálló edényt, vagy lábast kivajazunk, beletesszük a kifőtt tésztát, belekeverjük a húst, a tejfölös krémet és az összekevert sajtnak a felét. Jól keverjük össze, tetejét a maradék sajttal szórjuk meg. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, de takarék lángon sütjük, míg a tetején a sajt megolvad, és kicsit rózsaszínes lesz.
Aki nem szereti annyira a sajtot, a tészta közé ne keverjen, csak a tetejére szórjon. Így csak a sajt felére van szükség.


A receptet beküldte: .Léna.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Milanói-nálunk » Tojásos makaróni » Gyors sonkás makaróni » Makaróni nápolyi módra
» Csőben sült milánói penne » Rakott makaróni » Milánói-szerű » Nápolyi makaróni
» Makarónis pulykasaláta » Magyaros makaroni » Zöldségmakaróni » Sajtos makaróni 2
» Eredeti milánói makaróni » Görög makarónifelfújt » Csabai makaróni » Májas makarónikocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.