Tutireceptek.hu fejléc

Pelyhes-túrós gyümölcskrém recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
(4 személyre)
25 dkg gyümölcs ízlés szerint
2 dl tej
2 dl tejszín
15 dkg tehéntúró
4 evőkanál zabpehely
3 evőkanál méz
2 zacskó habfixáló
1 kiskanálnyi reszelt citromhéj
csipetnyi só

Elkészítés:
A tejet összekeverem a mézzel és a sóval, majd a reszelt citromhéjat és a zabpelyhet is hozzátéve, legalább 1 órán át állni hagyom. Közben a gyümölcsöt jellegének megfelelően kimagozom és felaprítom. A túrót villával összetöröm (vagy szitán áttöröm). A tejszínből az egyik zacskó habfixálóval kemény habot verek. A másik zacskó habfixáló tartalmát a pelyhes keverékbe szórom.

Elkészítése: a tejszínhabot összeforgatom a tejes zabpehellyel meg a túróval, majd óvatosan belekeverem a gyümölcsöt. Poharakba osztom, a tetejét gyümölccsel feldíszítem, és jól lehűtöm.

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 377 kcal

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegyes gyümölcskrémleves » Gyümölcskrémes » Gyümölcskrémes kocka » Mézes gyümölcskrémleves
» Burgonyás aranyfánk » Sajtos stangli (egyszerű) » Krumplis-tejfölös muffin » Kínai palacsinta
» Tökmagos-hagymás pogi » Főzött sajtos pogácsa » Krumplis gofri » Pogácsa élesztő nélküli
» Borzaska » Apró sajtos pogácsa » Krumplis pogácsa olajjal » Csirkemájas Palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.