Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pelyhes-túrós gyümölcskrém recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
(4 személyre)
25 dkg gyümölcs ízlés szerint
2 dl tej
2 dl tejszín
15 dkg tehéntúró
4 evőkanál zabpehely
3 evőkanál méz
2 zacskó habfixáló
1 kiskanálnyi reszelt citromhéj
csipetnyi só

Elkészítés:
A tejet összekeverem a mézzel és a sóval, majd a reszelt citromhéjat és a zabpelyhet is hozzátéve, legalább 1 órán át állni hagyom. Közben a gyümölcsöt jellegének megfelelően kimagozom és felaprítom. A túrót villával összetöröm (vagy szitán áttöröm). A tejszínből az egyik zacskó habfixálóval kemény habot verek. A másik zacskó habfixáló tartalmát a pelyhes keverékbe szórom.

Elkészítése: a tejszínhabot összeforgatom a tejes zabpehellyel meg a túróval, majd óvatosan belekeverem a gyümölcsöt. Poharakba osztom, a tetejét gyümölccsel feldíszítem, és jól lehűtöm.

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 377 kcal

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcskrémes kocka » Gyümölcskrémes » Vegyes gyümölcskrémleves » Mézes gyümölcskrémleves
» Egyben sült pogácsa » Ropogós sajtos stanglik » Ananászos tál » Puha sajtos rúd
» Kiszúrós perec » Zselés finomság » Tekert sajtos » Aszalt szilvás falatok
» Hagymatorta (kelt tésztás) » Töltött kifli másképp » Tejszínes sajt falatkák » Sonkás - sajtos tekercs


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.