Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Málnás krémes desszert recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
(4 pohárhoz):
- 1 madeira süti, vagy babapiskóta,
- 1 doboz, kb. 200g mirelit málna.

A krémhez:
- 3 tojás,
- 3 dl tej,
- 3 ek. liszt,
- 4-5 ek. cukor,
- 1 rúd vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgákat a liszttel, a maradék cukorral és egy deci hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet a vaníliával vagy a vaníliás cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgás keveréket, és folyamatos kutyulás mellett felfőzzük, amíg sűrű nem lesz. Lehúzzuk és hozzáforgatjuk a fehérjehabot óvatosan, hogy össze ne törjön.

A desszert összeállítása: A poharak aljára egy vékony szelet sütit helyezünk, erre egy ek krémet, majd a krém tetejére egy sor fagyott málnát. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg minden pohár tele nem lesz. Hűtőben állni hagyjuk 1-2 órát fogyasztás előtt.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós-kávékrémes kocka » Gombakrémes pangasius » Egyszerű krémes süti » Fincsi almás krémes
» Karamell krémes » Baconös-tojáskrémes kalács » Saci krémese » Krémes isler
» Görög krémes » Málnás-joghurtos desszert » Málnás béles » Káplán krémes
» Meggyeskrémes » Kekszes krémes » Fincsi kedvenc krémesem » Diókrémes kocka


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.