Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krémes pulykafalatkák recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg pulykamell
1 dl fehérbor
4 dkg vaj
4 dkg liszt
3 dl tej
1 dl víz
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál mustár
olaj
só, bors, majoranna

Elkészítés:
A pulykamellet felszeleteljük, majd apróbb kockákra vágjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, majd olajon megfonnyasztjuk, ezután belerakjuk a húst, hirtelen megsütjük minden oldalukat úgy, hogy fehérek legyenek. Majd sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön, lefedve süssük tovább. Ha elfő a leve, önthetünk hozzá kevés vizet.
Közben elkészítjük a mártást. A vajat felolvasztjuk, majd beleszórjuk a lisztet. Miután összesűrűsödött, hozzáadjuk lassan a tejet és a vizet. Ezután ízesítjük borssal, sóval, majorannával és a mustárral, végül beleöntjük a bort. Várjunk, amíg felforr.
Miután a hús kész, hozzáöntjük a mártást és összekeverjük őket. Rizzsel vagy főtt burgonyával nagyon fini!
Jó étvágyat hozzá!

Tanácsok:
Gyemekeknek a fehérbor miatt ne adjunk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Adrienn85


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diókrémes linzerkarika » Túrókrémes gyümölcstorta » Avokádókrémes pirítós » Repülőkrémes
» Őszibarackkrémes torta » Kávékrémes gyümölcstorta » Vaníliakrémes szelet » Krémes
» Szalalkális krémes » Update1 krémes süti » Túrókrémes pite » Krémes krémje U1
» Bözsike almáskrémese » Diplomatakrémes » Túrókrémes sütemény » Gombakrémes pangasius


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.