Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás sárgabarack-clafoutis recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
(4 adag)
kb.30dkg érett sárgabarack
2 tojás
1 tojássárgája
1,5dl tejszín
1dl tej
4,5dkg liszt
3 dkg vaj
6 dkg cukor(vagy izlés szerint több)+2ek porcukor
3dkg piritott mandula durvára vágva
csipet só
1 tk vaniliakivonat
1 ek amaretto vagy más mandulalikőr(de nem szűkséges,elhagyható)

Elkészítés:
A sütőt előmelegitem 180C-ra.A tojást és a tojássárgáját kikeverem a cukorral és a csipet sóval,hozzáadom a lisztet,és csomómentesre keverem.Apránként hozzáöntöm a tejet és a tejszínt,és kézi habverővel egy sűrű palacsintatészta állagú masszává keverem.Beleöntöm a vaníliakivonatot és az amaretto likőrt.Egy hőálló tálat(vagy négy kicsit)kivajazok.A sárgabarackokat cikkelyekre vágom,és lerakom a tálba.Közészorom a durvára vágott piritott mandulát.Megszorom a barackokat 2ek porcukorral.Ráöntöm a masszát és kb.35-40percig sütöm,amig aranysárgára sül,és már nem remeg.Langyossan tálalom,porcukorral és pirított mandulaforgáccsal meghintve.Esetleg egy gomboc vaniliafagyival.

Tanácsok:
tálaláshoz:porcukor,mandulaforgács

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: roxy@


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás perec » Zabpelyhes-mandulás cookie » Csirke mandulás bundában » Mandulás édes tejleves
» Nutellás mandulás muffin » Mandulás fokhagymaleves » Mandulás-mazsolás sütemény » Mandulás rántott hal
» Mandulás cseresznyefelfújt » Csokis-mandulás habcsók » Mandulás nektarinszelet » Epres, mandulás torta
» Cseresznyés-mandulás pite » Mandulás csirke » Mandulás forralt bor » Mandulás-Almás Lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.