Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás sárgabarack-clafoutis recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
(4 adag)
kb.30dkg érett sárgabarack
2 tojás
1 tojássárgája
1,5dl tejszín
1dl tej
4,5dkg liszt
3 dkg vaj
6 dkg cukor(vagy izlés szerint több)+2ek porcukor
3dkg piritott mandula durvára vágva
csipet só
1 tk vaniliakivonat
1 ek amaretto vagy más mandulalikőr(de nem szűkséges,elhagyható)

Elkészítés:
A sütőt előmelegitem 180C-ra.A tojást és a tojássárgáját kikeverem a cukorral és a csipet sóval,hozzáadom a lisztet,és csomómentesre keverem.Apránként hozzáöntöm a tejet és a tejszínt,és kézi habverővel egy sűrű palacsintatészta állagú masszává keverem.Beleöntöm a vaníliakivonatot és az amaretto likőrt.Egy hőálló tálat(vagy négy kicsit)kivajazok.A sárgabarackokat cikkelyekre vágom,és lerakom a tálba.Közészorom a durvára vágott piritott mandulát.Megszorom a barackokat 2ek porcukorral.Ráöntöm a masszát és kb.35-40percig sütöm,amig aranysárgára sül,és már nem remeg.Langyossan tálalom,porcukorral és pirított mandulaforgáccsal meghintve.Esetleg egy gomboc vaniliafagyival.

Tanácsok:
tálaláshoz:porcukor,mandulaforgács

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: roxy@


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás rántott hal » Lekváros-mandulás süti » Mandulás parajfőzelék » Sárga mandulás rizs
» Mandulás kekszes » Mandulás pisztráng » Mandulás tallér » Mandulás gyümölcstorta
» Zabpelyhes-mandulás cookie » Mandulás tonhal » Mandulás-epres palacsinta » Mandulás keksztekercs
» Mandulás tejberizs » Mandulás zellerkrém » Mandulás epertorta » Mandulás tészta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.