Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás tonhal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
60 dkg tonhal
1 db citrom
6 dkg zsemlemorzsa
8 dkg vaj
10 dkg mandula
1/2 csomó zöldpetrezselyem


Elkészítés:
A tonhalszeleteket megsózzuk és citrommal bedörzsöljük, majd átszitált finom zsemlemorzsába forgatjuk. Serpenyőben vajat hevítünk és az előkészített tonhalszeleteket ebben aranysárgára sütjük. A megsült halat tálra szedjük, majd a visszamaradt vajban a megtisztított, vékony metéltre vágott mandulát megpirítjuk. Szűrt citromlével, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük és a megsült halszeletekre öntjük. Főtt, vajban átforrósított burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás tejleves » Mandulás tallér » Újhagymás tonhal pogácsa » Tonhalas spagetti
» Zöldborsós-mandulás rizs » Tonhalas paradicsomsaláta » Almás-mandulás túrótorta » Mandulás datolyatorta
» Mandulás kuglóf » Olasz tonhalas tészta » Mandulás nektarinszelet » Újkrumplis tonhalsaláta
» Narancsos-mandulás kifli » Mandulás kekszes finomság » Tonhalas melegszendvics » Mandulás dara


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.