Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás tonhal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
60 dkg tonhal
1 db citrom
6 dkg zsemlemorzsa
8 dkg vaj
10 dkg mandula
1/2 csomó zöldpetrezselyem


Elkészítés:
A tonhalszeleteket megsózzuk és citrommal bedörzsöljük, majd átszitált finom zsemlemorzsába forgatjuk. Serpenyőben vajat hevítünk és az előkészített tonhalszeleteket ebben aranysárgára sütjük. A megsült halat tálra szedjük, majd a visszamaradt vajban a megtisztított, vékony metéltre vágott mandulát megpirítjuk. Szűrt citromlével, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük és a megsült halszeletekre öntjük. Főtt, vajban átforrósított burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolos tonhal Update2 » Tonhalas penne » Spenótos-tonhalas spagetti » Tonhalas tészta
» Tonhal babbal » Magos tonhalsaláta » Mandulás perec » Tonhalas kagylótészta
» Tonhal parmezánnal » Epres, mandulás torta » Tonhalas wrap » Tonhal saláta ala jita
» Tésztában sütött tonhal » Narancsos-mandulás kifli » Egyszerű tonhalas sushi » Zöldbabos tonhalsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.