Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes császármorzsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg magozott meggy,
6-8 szem aszalt sárgabarack,
4 tojás,
10 dkg cukor,
1 narancs reszelt héja,
1 tasak vaníliás cukor,
10 dkg finomliszt,
1,5 dl tej,
4 evőkanál olaj,
5 dkg mandulaforgács,
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és lecsepegtetjük. Az aszalt gyümölcsöt apró kockákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját simára keverjük a vaníliás cukorral, a liszttel, a reszelt narancshéjjal és a tejjel. A tojások fehérjéből pici sóval és cukorral kemény habot verünk, és beleforgatjuk a tojássárgájával kikevert cukros masszába. A serpenyőben 1 evőkanál olajat felhevítünk, és a massza negyedét beleöntjük, elsimítjuk, majd rászórjuk a gyümölcsök és a mandula negyedét, és kevergetés nélkül sülni hagyjuk. Amikor a teteje kezd megszilárdulni, keverőlapáttal megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. Keverőlapát segítségével darabokra vágjuk, és hagyjuk ropogósra sülni. Tányérra borítjuk, melegen tartjuk, és hasonló módon készítjük el a maradékot is. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tanácsok:
Egyszerű, gyors édesség, nem jövünk zavarba, ha váratlan vendégek érkeznek.. Befőttet is használhatunk az elkészítéséhez.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos meggyes parfé » Soproni meggyes » Meggyes kekszrúd » Barna meggyes
» Egyszerű császármorzsa » Meggyes zebraszelet » Meggyes finomság » Meggyes-csokis álom
» Meggyes-diós kavart süti » Meggyes-gesztenyés kocka » Meggyes-dios sutemeny » Meggyes rácsos
» Meggyes és almás pite » Fordított meggyes » Meggyes joghurtkrém 4 adag » Meggyes túrófelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.