Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mexikói kukoricás lepény recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
12 dkg kukoricaliszt

3 dkg finomliszt

20 g sütőpor

1 db. zöld chili paprika

5 szál újhagyma

2 egész tojás + 2 tojásfehérje

1, 5 dl tejföl

1, 5 dl étolaj

1 csipetnyi só

10 dkg kukoricakonzerv

10 dkg apró kockákra vágott főtt sonka

Elkészítés:
A tojásokat robotgéppel kikeverjük a tejföllel és az olajjal, majd belekeverjük a már előzőleg összekevert liszteket, sütőport és sót. Végül fakanállal hozzákeverjük az összevágott zöld chili paprikát, újhagymát, főtt sonkát, és a levétől leszűrt kukoricakonzervet.

Egy 30x22 cm-es tepsi oldalait körben jól kikenjük vajjal, az aljára pedig sütőpapírt teszünk. Majd beleöntjük a masszát.

Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 25 percig. Ekkor teszünk rá papírt, és még 5 percig úgy sütjük. (Tűpróba!)

Kivesszük a sütőből, és hagyjuk langyosra hűlni, majd kifordítjuk tálcára. Levesszük róla a sütőpapírt. Kevés szellőzés után átfordítjuk egy másik tálcára, hogy ahogy megsült, az a fele legyen felül. Majd kockára szelve snidlinggel és reszelt sajttal tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás palacsintalepény » Bakalepény » Mexikói vörösbab saláta » Class szilvás lepény
» Cukkinis-fetás lepénykék » Kávé mexikói módon » Szilvás lepény 2 » Túrós lepény nagyi módra
» Almás lepény - gyors » Virsli kukoricás bundában » Mexikói pizzás csiga » Színes zöldséglepény
» Mexikói csirkesaláta » Patisszon lepény » Almás lepényke » Mexikói kávé


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.