Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
80 dkg krumpli
2 közepes fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
5 szál petrezselyem
1 paradicsom
3 evőkanál olaj
4 tojás
őrölt szerecsendió
1 kávéskanál provanszi fűszerkeverék

Elkészítés:
Előkészítés:

A krumplit megmossuk, enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk (előző nap is megfőzhetjük vagy készíthetjük maradékból), majd nem túl vékonyan felkarikázzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát apró kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és finomra vágjuk, a paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk.

Elkészítés:

Nagyobb teflon vagy öntöttvas serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a krumplit, majd élénk tűzön, gyakran megkeverve kissé megpirítjuk. A tojásokat tálkába ütjük, ízlés szerint sóval, borssal, őrölt szerecsendióval és a provánszi fűszerkeverékkel ízesítjük, villával felverjük. A krumplira öntjük, egyszer összekeverjük, majd takarékra kapcsolunk, és csak az egyik oldalán addig sütjük, amíg a tojás kocsonyásra nem sül, többször már nem keverjük meg (kb. 15 perc). Lehúzzuk a tűzről a serpenyőt, néhány percig pihentetjük benne a lepényt, majd lapos tálra csúsztatjuk, a paradicsomkarikákkal díszítjük, és megszórjuk a petrezselyemmel. Tortaszerűen szeleteljük, idénysalátát, savanyúságot adhatunk hozzá.

Tanácsok:
4 személyre

Kalóriatartalom: 300 kcal

A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros, krumplis halfilé » Krumplis sajtgolyó » Cukros túrós lepény » Meggyes-cseresznyés lepény
» Virslis-krumplis golyók » Joghurtos lepényke » Juhtúrós Lepény Albi módra » Túrólepény
» Almás lepény 2. » Túrós lepényke » Sonkás-hagymás lepény » Harlequinlepény
» Krumplis rétes » Mazsolás-habos lepény » Almás lepény » Cseresznyés lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.