Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirke római tálban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb, vagy mell
1/2 kg burgonya
15 dkg gomba
1 fej vöröshagyma (ha nem szereted el is maradhat)
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 gerezd fokhagyma
só, bors, olaj

Elkészítés:
A római tálat legalább egy órán át vízben áztatjuk, ezalatt a krumlit sós vízben héjában előfőzzük, és a sózott borsozott húsokat olajban elősütjük. A krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk, és a vékony karikára vágott zöldségekkel együtt rétegesen lerakjuk a tál aljára, közben finoman megfűszrezzük. A zöldségágyra ráhelyezzük a húsokat, rádobjuk a karikára vágott hagymát és az összevágott fokhagymát. A tálat lefedjük, sütőbe tesszük, körülbelül kétszáz fokra felmelegítjük, és negyven percig pároljuk. Ezután levesszük a fedőt és még húsz percen át sütjük. Melegen tálaljuk.

Tanácsok:
A fedő levétele után nyakon önthetjük tejföllel, vagy szórhatunk rá reszelt sajtot.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: cseteica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paprikás-kukoricás csirke » Házi csirkemájkrém » Csirkés-bulgur » Baconos csirkemelltekercs
» Kínai csirke » Natúr sült csirkemell » Brokkolis-karfiolos csirke » Csirke anyós módra
» Uborkás mustáros csirke » Áfonyalekváros csirkemell » Sajtos csirke tésztával » Mustáros csirkeszárnyak
» Csirkecsoda I. » Sörös csirke » Csirkemell saláta » Barnasörös csirkeragu


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.