Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás csirkemellfilé recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10 dkg friss csiperkegomba
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
4 csirkemellfilé

őrőlt bors
2 ek.olaj
1/2 kk kakukkfű
1/2 kk pirospaprika
1 kk étkezési keményítő
1,5 dl hideg tyúkhúsleves (1/2 leveskockából)

Elkészítés:
A gombát felszeleteljük, az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. A húst alaposan megsózzuk, borsozzuk. Forró olajban nagy lángon körös-körül barnára sütjük. Kiszedjük, lefedve melegen tartjuk. A gomát, az újhagymát, a fokhagymát a kakukkfüvet és a paprikát a visszamaradt olajban közepes lángon, állandóan kevergetve kb. 3 percig pirítjuk. Az étkezési keményítőt a húslevessel simára keverjük. a gombához öntjük, és néhány percig forraljuk, sózzuk, borsozzuk. A húst tányérokra szedjük, és a mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizs és zöld héjú bab illik hozzá.

Tanácsok:
Krémesebb lesz a mártás, ha tálalás előtt kb. 2ek. folyékony tejszínt keverünk bele. Arra figyeljünk, hogy a keményítőt először hideg vízzel keverjük ki, és csak azután oldjuk fel a forró ételbe, különben a mártás összecsomósodik.


A receptet beküldte: Kicsivuk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás spárga » Sajtos-gombás rakott hús » Gombás mártás húsokhoz » Gombasaláta másképp
» Gombás kínaikel saláta » Gombás rakott csibehús » Gombás, zöldséges husi » Mustáros-gombás szelet
» Gombás-cukkinis omlett » Chilis gombás pecsenye » Gombás haltál » Gombás Csirkeragu
» Gombás csirke egyszerűen » Börzsönyi gombás máj » Gombás fasírtpogácsa » Gombás tokány


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.