Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Azonnal ehető mézeskalács recept

Kategória:


Hozzávalók:
20dkg margarin
20dkg méz
50dkg porcukor
6 egész tojás
1evk. szódabikarbóna
1csomag mézeskalács fűszerkeverék
1tk.fahéj
1kg liszt
1csipet só

Elkészítés:
A margarint a mézzel gőt fölött felmelegitjük.Utánna hozzáadunk 50dkg porcukrot az egész tojásokat,a szódaport,fűszereket,sót.Végül belegyurjuk az 1kg lisztett.Kicsit ragadósa tészta de csak a méz miatt.A tésztát átrakjuk egy zacskóba és szobahömérsékleten 24órát pihentetjük.Utána késfok vastagságura nyújtjuk.190 fokon 5-7 perc alatt kisütjük.Fontos a zacsiból mindig csak annyi tésztát vegyünk ki amennyit ép nyújtunk,hogy ne száradjon.a deszkát lisztezzük és nyújtás előtt gyurjuk mindig át a tésztánkat.6hónapig elál fémdobozban.a tetejét izlés szerint diszithetjük.Én 50dkg porcukrot 3 tojás fehérjével kemény habbá verem,és ezzel szoktam kidisziteni.Az asztalra kiteritek zsirpairt arra sorba kipakolom a kisült tésztákat,és igy rajzolom meg éket.Igy semmi sem lesz ragacsos és egy mozdulattal tiszta a konyha..Ez egy nagyon bevált recept.Az én városomban mézeskalács fesztivlra készitik e recept alapján.Sok sikert mindenkinek.


A receptet beküldte: k.nani


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskalács likőr » Mézeskalács :) » Mézeskalács függelék » Hamis mézeskalács
» Tökéletes mézeskalács » Csokoládés mézeskalács » Mézeskalács 2 » Mézeskalács....
» Azonnal ehető fagyi » Gyors és puha mézeskalács » Karácsonyi mézeskalács » Mézeskalács, cukormázzal
» Puha Update1 mézeskalács » Mézeskalács házikó » Boszorkányos mézeskalács » Ehető "gyilkos galóca"


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.