Tutireceptek.hu fejléc

Azonnal ehető mézeskalács recept

Kategória:


Hozzávalók:
20dkg margarin
20dkg méz
50dkg porcukor
6 egész tojás
1evk. szódabikarbóna
1csomag mézeskalács fűszerkeverék
1tk.fahéj
1kg liszt
1csipet só

Elkészítés:
A margarint a mézzel gőt fölött felmelegitjük.Utánna hozzáadunk 50dkg porcukrot az egész tojásokat,a szódaport,fűszereket,sót.Végül belegyurjuk az 1kg lisztett.Kicsit ragadósa tészta de csak a méz miatt.A tésztát átrakjuk egy zacskóba és szobahömérsékleten 24órát pihentetjük.Utána késfok vastagságura nyújtjuk.190 fokon 5-7 perc alatt kisütjük.Fontos a zacsiból mindig csak annyi tésztát vegyünk ki amennyit ép nyújtunk,hogy ne száradjon.a deszkát lisztezzük és nyújtás előtt gyurjuk mindig át a tésztánkat.6hónapig elál fémdobozban.a tetejét izlés szerint diszithetjük.Én 50dkg porcukrot 3 tojás fehérjével kemény habbá verem,és ezzel szoktam kidisziteni.Az asztalra kiteritek zsirpairt arra sorba kipakolom a kisült tésztákat,és igy rajzolom meg éket.Igy semmi sem lesz ragacsos és egy mozdulattal tiszta a konyha..Ez egy nagyon bevált recept.Az én városomban mézeskalács fesztivlra készitik e recept alapján.Sok sikert mindenkinek.


A receptet beküldte: k.nani


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyömbéres mézeskalács » Formatartó mézeskalács » Mézeskalács házikó » Mézeskalács tuti recept
» Pöti mézeskalácsa » Adventi mézeskalács » Mézeskalács, puha és finom » Mézeskalács 2
» Hamis mézeskalács » Mézeskalács - a' la Hugi » Mézeskalács likőr » Mézeskalács függelék
» Puha mézeskalács II. » Mézeskalács karácsonyra » Mézeskalács, cukormázzal » Mézeskalács (Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.