Tutireceptek.hu fejléc

Mozzarellával töltött sertésszelet recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 vékony (125 g-os) sertéshússzelet
60 g mozzarella
8 bazsalikomlevél

bors
2 ek olaj
100 g koktélparadicsom
75 g cukorborsó
5 ek tejszín
1 ek étkezési keményítő
citromlé

Elkészítés:
A mozzarellát 4 szeletre vágjuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk.
Minden szelet egyik felére 2-2 szelet mozzarellát és 4-4 bazsalikomlevelet teszünk, majd beborítjuk az üresen hagyott felüket, és fogpiszkálóval rögzítjük.
A paradicsomokat megmossuk, majd félbevágjuk. A cukorborsót megtisztítjuk, majd 1/2 l forró, sós vízben, lefedve 3-5 percig főzzük. Leszűrjük, 125 ml főzőlevet megtartunk.
A hússzeleteket forró olajban, magas hőfokon oldalanként 1-1 percig, majd közepes hőfokon oldalanként 3-3 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk.
A visszamaradt olajban a paradicsomokat átpirítjuk, majd felengedjük a főzőlével és a tejszínnel. Felfőzzük, és besűrítjük az 1-2 ek vízzel elkevert étkezési keményítővel. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük. A cukorborsót is a mártáshoz adjuk, és felmelegítjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött dagadó 2 » Töltött karaj, másképpen » Illatos töltött csirke » Töltött szilva köntösben
» Töltött paprika hús nélkül » Májjal töltött burgonya » Töltött burgonyák » Amerikai töltött fasirt 2
» Tepsis töltött ponty » Káposztás töltött lángos » Elzászi töltött dagadó » Töltött padlizsán update 1
» Kolbásszal töltött karaj » Töltött hal » Sertésszelet csirkemájjal » Töltött gombakosárkák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.