Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis töltött ponty recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1,6 kg ponty
150 g bacon szalonna
2 dl tejföl
150 g vöröshagyma
1 kg burgonya
3 db zöldpaprika.

Töltelékhez:
3 db zsemle
2 db tojás
1 csomag petrezselyemzöld
100 g gomba
50 g vöröshagyma
Ízlés szerint: Só, őrölt bors
80 g olaj
50 g zsemlemorzsa.

Elkészítés:
Essen néhány szó a halelőkészítésről. A gondod pikkelytelenítés az első fázis. A pikkelyeket hegyes, éles késsel a farok felől távolítsuk el úgy, hogy a pikkelyek alá szúrunk, és toló-vágó mozdulattal szinte egészbe lefejtjük. Így sokkal szebb, esztétikusabb lesz a hal, mintha kaparással távolítanánk el. A hasüreg felnyitásával a belső részt zárt ujjakkal egyben kivesszük. A kopoltyú lamellákat, szemet, keserű fogat kivesszük, és a halat jól kimossuk. Így már tölthető a ponty. Ha nagyon igényesek szeretnénk lenni, egy hegyes ollóval a donga szálkákat a gerinc csigolyáknál elvágjuk, és csipesszel a nagy szálkákat kihúzzuk. Ezután a csigolyákat is óvatosan, hegyes késsel kifejthetjük, kivághatjuk. Ügyeljünk, hogy a bőr részt ne vágjuk ki. A donga szálkáktól és gerinctől kiszálkátlanított ponty szépen tölthetővé válik. Besózzuk, borsozzuk. A töltelékhez a beáztatott zsemlét jól kicsavarjuk. Olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük, benne a kocka gombát, halbelsőségeket kissé átpirítjuk, sót, finomra vágott petrezselyemzöldet, őrölt borsot adunk hozzá. Kihűtjük, majd zsemlemorzsát teszünk a töltelékbe, ha lágy benne. A befűszerezett halat ezzel betöltjük, a hasi résznél hústűvel összetűzzük. Szeletelt bacon szalonnába burkoljuk. Így kerül a tepsibe. A tepsibe tisztított, vékony cikkekre vágott burgonyát, zöldpaprikát, és lekarikázott vöröshagymát teszünk. Enyhén sóval meghintjük, majd tejfellel gazdagon meglocsoljuk. Erre tesszük a töltött pontyot. Zsemlemorzsával megszórjuk, és a kemencében pirosra sütjük. Természetesen sütőben ugyanígy elkészíthető. Ha burgonyaágy nélkül óhajtják készíteni, gyűrt alumínium fóliát, vagy néhány karika vöröshagymát tegyenek a hal alá! Így nem ragad a tepsibe, és könnyen a tálalótálra tudjuk áttenni. Friss salátával mutatós vacsora étel.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás töltött krumpli » Pityókás ponty » Ormánsági töltött káposzta » Juhtúróval töltött pogácsa
» Töltött cukkíni.... » Tepsis krumpli hagymával » Különleges töltött borda » Töltött fogoly
» Pudinggal töltött kalács » Ponty variáció » Töltött paradicsom II. » Töltött sertésborda
» Nyári tepsis csirkemell » Vörösboros pontyfilé » Cserkész töltött burgonya » Besztercei töltött liba


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.