Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött dagadó 2 recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1, 2 kg dagadó (lágya)
5 db szikkadt zsömle
5 db tojás
1 fej hagyma (nagyobb)
1 evőkanál zsír
kevés tej
3 gerezd fokhagyma

bors
1 nagy csokor petrezselyemzöld
25 dkg zsír
1 kg krumpli
3 dkg vaj (vagy margarin)
kevés tej


Elkészítés:
A húst sózom, borsozom.
Elkészítem a tölteléket. A szikkadt zsömléket kockára vágom a tojásokat felverem és ráöntöm, jól elkeverem. Ezután meglocsolom kevés tejjel, jól összedolgozom. Hozzáteszem a zsíron megpirított kockázott hagymát és belepréselem a fokhagymát is. Sóval, borssal ízesítem, majd belekeverem az aprított petrezselyemzöldet.
Megtöltöm a felszúrt dagadót, végét hústűvel megtűzöm. Tepsibe teszem a zsírt, ráfektetem a húst, öntök alá 3 dl vizet. Mindig locsolgatva, közepes hőmérsékleten 2 órán át sütöm, a vizet pótolom. A végén, amikor már puha a hús, zsírjára sütöm és kicsit rápirítok.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almába töltött csirkemell » Töltött gombafejek » Csirkével töltött gomba » Piskótával töltött piskóta
» Töltött vaniliás kifli » Töltött papucs » Juhtúróval töltött pogácsa » Halkrémmel töltött alma
» Töltött kacsa (4személyre) » Hússal töltött tészta » Töltött pizza (calzone) » Hideg töltött saláta
» Juhtúrós töltött krumpli » Töltött libamell » Töltött nyúlcomb » Batániai töltött paprika


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.