Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros-hagymás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkecomb,
só és frissen őrölt bors,
2 fej vöröshagyma,
2 ½ dl száraz fehér bor,
2 evőkanál dijoni mustár,
2 evőkanál olívaolaj,
1 csokor petrezselyem.

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 8-as fokozat). Amíg bemelegszik, előkészülünk. A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk, végül kézi habverővel simára keverjük a bort a mustárral. Rendben, nekiláthatunk a főzésnek.

Kiválasztunk egy olyan serpenyőt, amelyben elférnek majd egymás mellett a combok, és a sütőben is használható, azaz a nyele nincs műanyagból. Ha mégis abból van, tekerjük a nyelet több rétegnyi alufóliába.
A kiválasztott serpenyőbe beleöntjük az olajat és felforrósítjuk. Ekkor, először bőrös oldalukkal lefelé, beletesszük a csirkecombokat, majd néhány perc alatt alaposan megpirítjuk mindkét oldalukat. Először kiszedjük és félretesszük a húst, a serpenyő alatt pedig takarékra állítjuk a lángot. Beledobjuk a felszeletelt hagymát, és addig kavargatjuk, amíg meg nem puhul, és a színe aranybarnára nem változik. Utána a serpenyőt levesszük a tűzről, visszatesszük bele az előpirított combokat és rájuk öntjük a mustáros bort.

Az ételt erős lángon felforraljuk, majd betesszük a sütőbe, és 45-55 perc alatt megsütjük. Félidőben a combokat megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk szép színt kapjon.
Mire a mustáros-hagymás csirke teljesen elkészül, a hagyma szinte szétolvad a boros pecsenyelében, s így kapásból megvan a jóízű mártásunk is. Tálalás előtt meghintjük a hús apróra vágott petrezselyemmel, és vagy dordogne-i krumplis lepénnyel, vagy egy másik franciás körettel, a tejszínes-parmezános krumplival tálaljuk.

4 adag lesz belőle.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirke gazdagon » Spenótos csirkemell » Bakonyi csirkemell » Csirkecsoda I.
» Citromos csirke * » Narancsos csirke » Tejfölös csirkemell » Csirkés enchilada
» Sült csirkemellfilé » Mexikói csirkesaláta » Finom csirkemell » Natúr sült csirkemell
» Édes csirke wokban » Csirkegombóc leves » Zöldsaláta csirkével » Kapros csirkeragu-leves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.