Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Muszaka (rakott padlizsán) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
fél kg darált hús
1 fej hagyma
3 nagyobb padlizsán
2 nagy paradicsom
2 nagy krumpli
1 tojás
1 nagy dobozos tejföl
liszt,só,oregano,kakukkfű

Elkészítés:
A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk.A darálthúst ebben megpirítjuk sózzuk.Ehhez szórunk oreganot és kakukkfűvet.
A padlizsánokat meghámozzuk felkarikázzuk(kis ujjnyi vastagságúra)besózzuk.Hagyjuk állni egy darabig,majd megforgatjuk lisztben mind a két oldalát és kisütjük őket.Ha kész az összes padlizsán karika a felkarikázott krumplit és paradicsomot is kisütjük olajban.
Ezután veszünk egy tűzálló tálat és rétegezzük.Egy réteg padlizsán,darálthusi,pár karika krumpli,paradicsom és elölről.A tetejét meglocsoljuk a tejfölben elkevert tojással.
Külön olajat nem kell hozzá önteni a rétegezésnél még alulra sem,mert a padlizsán elég olajat felszívott a kisütésénél.Érdemes egyébként papírszalvétára tenni a padlizsán karikákat,hogy egy kicsit felszívja az olajat,mert nagyon olajos lehet különben.
Addig sütjük míg a teteje megpirul.

Tanácsok:
Érdemes hozzá kenyeret enni,mert elég olajos és el lehet vele csapni a hasunkat:)

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: ALLICS


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges rakott csirke » Túróval rakott burgonya » Sajttal rakott burgonya » Túrós palacsinta rakottas
» Padlizsánkrém leves » Alföldi rakottas » Rakott nokedli darálhússal » Húsos rakott palacsinta
» Padlizsánragu kuszkusszal » Tojásos rakottkarfiol » Tojásos rakottas » Rakott burgonya püré
» Rakott spárga » Rakott csusza » Padlizsános vendégtál » Rakott kelkáposzta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.