Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás rakottas recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 dkg húsos füstölt szalonna
3 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
4 zsemle
4 tojás
2 dl tejföl

őrölt bors
őrölt szerecsendió
5 dkg sajt reszelve (ha lehet füstölt sajt)

Elkészítés:
Az apró kockára vágott szalonnát az olajon kiolvasztjuk,majd aranysárágra pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát.
A felét egy nagyobb tűzálló tálba simítjuk,és a felszeletelt zsemléket félig egymásra helyezve ráfektetjük.
A tojásokat a tejföllel,sóval,borssal,szerecsendióval simára keverjük,és a zsemlékre öntjük.
A tetejére öntjük a maradék szalonnás hagymát,reszelt sajttal megszórjuk,és forró sütőben addig sütjük,amíg a zsemle a nedvességet magába nem szívja,és a teteje szép piros nem lett.

Tanácsok:
Savanyúsággal tálaljuk.
Olcsó,kiadós és finom.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babapiskótás rakottas » Szines zöldségrakottas » Sajtos-szalonnás tekercs » Mindent bele rakottas
» Szalonnás karfiol » Szalonnás csirkemellsült » Spenótos-rukkolás rakottas » Rakottas zöldbab
» Pórés-karfiolos rakottas » Vega rakottas » Cukkini rakottas » Ponty szalonnásan
» Cukkinis csirkerakottas » Gyümölcsös-túrós rakottas » Kerti rakottas » Baconszalonnás spagetti


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.