Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás rakottas recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 dkg húsos füstölt szalonna
3 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
4 zsemle
4 tojás
2 dl tejföl

őrölt bors
őrölt szerecsendió
5 dkg sajt reszelve (ha lehet füstölt sajt)

Elkészítés:
Az apró kockára vágott szalonnát az olajon kiolvasztjuk,majd aranysárágra pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát.
A felét egy nagyobb tűzálló tálba simítjuk,és a felszeletelt zsemléket félig egymásra helyezve ráfektetjük.
A tojásokat a tejföllel,sóval,borssal,szerecsendióval simára keverjük,és a zsemlékre öntjük.
A tetejére öntjük a maradék szalonnás hagymát,reszelt sajttal megszórjuk,és forró sütőben addig sütjük,amíg a zsemle a nedvességet magába nem szívja,és a teteje szép piros nem lett.

Tanácsok:
Savanyúsággal tálaljuk.
Olcsó,kiadós és finom.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás burgonyafőzelék » Szalonnás pirog » Tavaszi rakottas » Szalonnás sütőtökleves
» Tejberizses almás rakottas » Tejfölös-szalonnás pizza » Sajtos-szalonnás tekercs » Almás-szalonnás pecsenye
» Szines zöldségrakottas » Hagymás, szalonnás röszti » Provence-i rakottas » Szalonnás pulykatekercs
» Rakottas zöldbab » Szalonnás burgonyasaláta » Pudingos rakottas » Szalonnás zeller


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.