Tutireceptek.hu fejléc

Vegetáriánus rakott kel recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
nagyobb fej kelkáposzta
30 dkg lencse
1/2 csomag tisztított napraforgómag
vörös- és fokhagyma
kis citromlé
pirospaprika
majoranna
őrölt köménymag
ételízesítő
kevés olaj

Elkészítés:
A lencsét beáztatjuk (legalább egy órára). A kelkáposzta torzsát kivágjuk, és sós, köménymagos, fokhagymás vízben leveleire szedve megpároljuk. Közben olajon vöröshagymát dinsztelünk, pirospaprikát szórunk rá és a lencsét pörköltösen - majorannával, fokhagymával, ételízesítővel - megfőzzük.
Egy tepsibe letesszük a kelleveleket, ráöntjük a lencsét, majd újra kelkáposzta jön.
A napraforgómagot turmixgépben kb. 1 dl vízzel, kis citromlével, foghagymával, sóval *tejföllé* törjük, és a káposztára terítjük.
Sütőbe kicsit átsütjük.


A receptet beküldte: RLindi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi rakottkáposzta » Sajtos rakott karfiol » Gombás rakott csirkemell » Rakott húsos zöldség
» Húsos rakott kelbimbó » Zöldséges rakottkel » Rakott baconos tarhonya » Gombával rakott krumpli
» Diós-meggyes rakott kifli » Sonkás rakott kukorica » Rakott hal » Rakott karalábé karajjal
» Tejszínes rakott krumpli » Rakott sárgarépa » Gombás rakott karaj » Rakott csirke juhtúróval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.