Tutireceptek.hu fejléc

Német kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg margarin
20 dkg porcukor
6 tojássárgája
késhegynyi fahéj
reszelt citromhéj
4 teáskanál kakaópor
20 dkg darált dió
10 dkg apróra vágott csokoládé
5 dkg mazsola
12,5 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
6 tojásfehérje
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé + 1 evőkanál étolaj
5 dkg fehér csokoládé + 1 teáskanál étolaj

Elkészítés:
A margarint a porcukorral, a tojássárgákkal, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal és a kakaóval habosra keverjük. Belekeverjük a diót, a mazsolát, a lisztben elkevert sütőport és egy csipet sót. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét, és 28x39 cm-es tepsiben, közepes tűzön, 180 fokon sütjük.
A kihűlt süteményt a kétféle csokival bevonjuk, amit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztunk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kalács » Kovászos kalács » Mazsolás kalács 2 » Sonka kalácstésztában
» Gyors kalács, batyu, csiga » Kalács (alaprecept) » Csokis kalács » Kürtős kalács
» Kürtőskalács » Foszlós Kalácsok » Gyors és puha mézeskalács » Almás kalács
» Szilvás-mákos kalács » Kalács-rakás » Fűszeres-almás kalács » Kürtőskalács sütőben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.