Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Német kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg margarin
20 dkg porcukor
6 tojássárgája
késhegynyi fahéj
reszelt citromhéj
4 teáskanál kakaópor
20 dkg darált dió
10 dkg apróra vágott csokoládé
5 dkg mazsola
12,5 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
6 tojásfehérje
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé + 1 evőkanál étolaj
5 dkg fehér csokoládé + 1 teáskanál étolaj

Elkészítés:
A margarint a porcukorral, a tojássárgákkal, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal és a kakaóval habosra keverjük. Belekeverjük a diót, a mazsolát, a lisztben elkevert sütőport és egy csipet sót. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét, és 28x39 cm-es tepsiben, közepes tűzön, 180 fokon sütjük.
A kihűlt süteményt a kétféle csokival bevonjuk, amit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztunk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Betty mézeskalácsa » Kürtőskalács » Kalács U2 » Mézes almáskalács
» Húsvéti kalács (Kata-féle) » Csokis-diós fonott kalács » Kalács kenyérsütő gépben » Kürtős kalács házilag
» Húsvéti kalács » Banános kalács ünnepre » Német Almás » Egyszerű mézeskalács
» Formatartó mézeskalács » Tökéletes mézeskalács » A királynő kalácsa » MUFFIN-maradék kalácsból


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.