Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Német kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg margarin
20 dkg porcukor
6 tojássárgája
késhegynyi fahéj
reszelt citromhéj
4 teáskanál kakaópor
20 dkg darált dió
10 dkg apróra vágott csokoládé
5 dkg mazsola
12,5 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
6 tojásfehérje
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé + 1 evőkanál étolaj
5 dkg fehér csokoládé + 1 teáskanál étolaj

Elkészítés:
A margarint a porcukorral, a tojássárgákkal, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal és a kakaóval habosra keverjük. Belekeverjük a diót, a mazsolát, a lisztben elkevert sütőport és egy csipet sót. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét, és 28x39 cm-es tepsiben, közepes tűzön, 180 fokon sütjük.
A kihűlt süteményt a kétféle csokival bevonjuk, amit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztunk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Azonnal ehető mézeskalács » A királynő kalácsa » Csokis kalács * » Méteres kalács (Kata-féle)
» Tökéletes mézeskalács » Foszlós kalács(Kata-féle) » Mákos kalács » Hokkaido kalács
» Adventi kalács » Édesség maradék kalácsból » Német Almás » Német szilvás pite
» Mazsolás cifra kalács » Mézeskalács :) » Nagyon puha mézes kalács » Angol mazsolás kalács


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.